Yeldeğirmeni'nde asırlık ağaçlar kesildi

Kadıköy’ün tarihi semti Yeldeğirmeni’nde demiryolu çalışmaları nedeniyle asırlık ağaçlar kesildi

22 Ocak 2016 - 09:16
Kadıköy’ün tarihi semti Yeldeğirmeni’nde demiryolu çalışmaları nedeniyle asırlık ağaçlar kesildi

Yeldeğirmeni’nde şu sıralarda yeşillikler birer birer soluyor. Yeldeğirmeni’nde bulunan tarihi Taş Köprü’nün altında devam eden yol çalışmaları sebebiyle etrafındaki onlarca ağaç kesildi. Köprünün iki başında bulunan ve özellikle bahar aylarında insanların ağaçtan yemiş yeme zevkini tattığı Dut Ağacı ve İncir Ağacı’nın kesilmesi ise tüm mahalleyi üzdü. Eski görüntüsü masalları andıran bu manzara şimdilerde kuru bir topraktan ibaret.
İnsanlar bu tarihi köprüye gelip, doyumsuz manzarayı uzun uzun seyrederdi ve şu sıralar ne yazık ki köprü yalnız geçiş özelliği gösteriyor. Taş Köprü’nün hemen arka tarafında bulunan ve İstanbul’a adeta meydan okuyan müstakil küçük evler kendi dokusunu devam ettiriyor. Bu evlerin dokusunun ne kadar korunacağı bilinmemekle beraber rengârenk oluşu ve ağaçların evlerden daha uzun olduğu bu küçük sokakta insanlar kendi dünyalarını oluşturuyor.
Evlerin caddeye bakan kısımlarında ise bir tarihi mezarlık bulunuyor. Bu mezarlığın uzun yıllardır bakımı olmadığı aşikâr. Üst üste binmiş mezar taşları, toprağın yarısında gömülü ve otların sarmaladığı bir görünüm, insanları dehşete düşürmeye devam ediyor.

ARŞİV