Yeldeğirmenli kadınlar : “Şiddete izin vermeyeceğiz”

Yeldeğirmeni'nde yaşayan kadınlar, her türlü şiddete hayır demek için eylem düzenledi. Şiddete karşı dayanışmayı büyüteceklerini yüksek sesle dile getiren kadınlar, “Şiddete, tacize ve sömürüye izin vermeyeceğiz” diyor

13 Eylül 2020 - 12:17

Rasimpaşa Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, kadına, çocuğa, LGBT'liye, doğaya yönelik gerçekleştirilen her türlü şiddete hayır demek için eylem yaptı. Ali İsmail Korkmaz Parkı'nda 12 Eylül Cumartesi günü biraraya gelen, ellerinde “Göçmen kadınlara şiddete hayır”, “6284'ü uygula”, “Dayanışma yaşatır” dövizi taşıyan, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", “Dünyayı yerinden oynatacağız”, “Kadınlar birlikte birlikte güçlü” sloganı olan kadınlar, ırkçılığa, erkek şiddetine, transfobiye karşı ses çıkardı.

Şiddet uygulayan erkeklere birkaç sözümüz var”

Mahallelerinde her türlü şiddeti engellemek için mücadele edeceklerini dile getiren, ellerinde dövizleriyle basın açıklamasının yapılacağı Duatepe Sokağa yürüyen kadınlar adına basın açıklamasını Nuray Büyükdağ okudu. “Biz kadınların söylemekten vazgeçmeyeceğimiz birkaç sözümüz var” diyerek basın açıklamasını okumaya başlayan Nuray Büyükdağ, şöyle devam etti: “İlk sözümüz evin içinde çocuklara, kadınlara şiddet uygulayan kimi zaman eşimiz, babamız olan, sokaklarda oturdukları kahvelerde gözleriyle, dilleriyle, fırsat bulurlarsa elleriyle taciz etmek için fırsat kollayan, kimi zaman komşumuz olan erkeklere. Kadınların göçmenlik, yoksulluk, işsizlik gibi tüm dezavantajlarını şiddet, taciz ve sömürü için fırsata çevirme yollarını arayan kimi zaman patronumuz olan fırsatçı erkeklere. Başta sokak canlıları olmak üzere tüm canlılara eziyet eden, yere tüküren, çöp atan, doğaya düşman, erkekliklerini taçlandıracaklarını düşünerek çetelere kulluk eden, dahil olan mahalle dayanışmasına zarar veren mafya heveslisi erkeklere.”

Can güvenliği için İstanbul Sözleşmesi”

Nuray Büyükdağ, “Kadınlar, çocuklar, LGBTİ+lar, hayvanlar, canlılar, doğamız, mahallemiz ve kentimiz sizin malınız, mülkünüz değil. Biz kadınlar olarak sizlerin şiddetine, tacizine ve sömürüsüne izin vermeyeceğiz. Kadınlar olarak birbirimize kenetlenmişiz. Birimize yapılan hepimize yapılmış olarak hissediyoruz. Elinize, gözünüze, dilinize sahip çıkın.” dedi. Büyükdağ, her türlü erkek şiddetini önlemenin kamu otoritelerinin sorumluluğunda olduğunun altını çizdi, şu bilgileri ekledi: “Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere erkek şiddetini önleyecek tüm yasalar ve yaptırımlar hayata geçirilmelidir. Kadınlar olarak can güvenliğimizi koruyacak olan İstanbul Sözleşmesi uygulanmalıdır.” Eylem, okunan basın açıklamasının ardından son buldu.


ARŞİV