Yeldeğirmenli kadınlar tacize karşı sokaklarda

Yeldeğirmeni sokaklarında kadınlara yönelik cinsel taciz olaylarının artması üzerine eylem yapan kadınlar “Sokakları terk etmiyoruz!” dedi.

11 Eylül 2013 - 09:59
 
Semra ÇELEBİ

Yeldeğirmeni Dayanışması forumlarında mahallede yaşadıkları taciz olaylarını paylaşan kadınlar, aldıkları eylem kararını, 8 Eylül Pazar akşamı hayata geçirdi. Eylem öncesindeki birkaç gece Yeldeğirmeni’nin bazı sokaklarında kadınlar nöbet tuttu, gece herhangi bir taciz olayı yaşanmasına izin vermedi.
Eylemle ilgili mahalledeki tüm binalara bırakılan ve dağıtılan bildirilerde ise neden tacize karşı ses çıkarmak gerektiği şu ifadelerle yer aldı:
“Her gün kadın cinayeti, taciz ve tecavüz haberleri aldığımız ülke gündeminden farksız olarak, mahallemizde, Yeldeğirmeni’nde de biz kadınlar cinsel tacize maruz kalıyoruz. Sokakta maruz kaldığımız cinsel tacizin münferit bir olay olmadığının, sokakları ve geceleri bizden almaya cüret eden, bedenlerimiz üzerinde söz söyleme hatta beden bütünlüğümüze zarar verme hakkını kendisinde görenlerin bunu sistematik olarak yaptığının farkındayız. Bizleri taciz edenler sokaklarda arsızca dolaşırken, tacizi yaşayan arkadaşlarımız bunu yüksek sesle söylemeye bile çekinebiliyor. Bu tacizciler bilmelidir ki, bizlere yapılan bu taciz bizleri korkutmak yerine öfkelendiriyor. Ayrıca, biz Yeldeğirmeni’nde oturan kadınlar olarak diyoruz ki bu taciz ve saldırıları görüp de başını çeviren herkes bu suça ortak olmaktadır!
Hangi saatte sokakta olacağımıza, hangi kıyafeti giyeceğimize biz karar veririz.”

TEFLİ ZİLLİ EYLEM
Cinsel tacize uğrayan arkadaşlarının yalnız olmadıklarını ve aynı mahallede oturan kadınlarını bir arada olduklarını göstermek amacıyla yapılan eylem 8 Eylül Pazar akşamı Deniz Otel’in önünden başladı. Tefler ve zillerle ses çıkaran kadınlar önlerinde “Sokakları da geceleri de tacizcilere bırakmayacağız” yazılı bez pankart ile Yeldeğirmeni’nin sokaklarında yürüdü. “Birimize yapılan sarkıntılık hepimize yapılmıştır”, “Tacizden hesabı kadınlar sorar”, “Tacizciyi saklama teşhir et”, “İstediğimi giyerim sanane!” yazılı dövizlerle ve sloganlarla yürüyen kadınlara mahalleli de evlerinden alkışlarla destek verdi.

ARŞİV