Yeni Belediye Meclisi toplandı

Kadıköy Belediye Meclisi,ilk toplantısını 10 Nisan'da Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Başkanlığında yeni üye kadrosuyla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

16 Nisan 2014 - 09:14
Mustafa SÜRMELİ 

Kadıköy Belediye Meclisi 30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından oluşan yeni üyeleriyle ilk toplantısını gerçekleştirdi. 10 Nisan Perşembe günü 16.30’da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantının Kadıköy Belediyesi’nin kuruluşunun 30. yıldönümüne rastlaması ve başkanlığını da yeni Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun yapması ayrı bir anlam taşıyordu. Meclis’in Nisan ayı ilk oturumu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için saygı duru şuyla başladı.Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nin ilk defa yönettiği toplantı yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Gündem maddeleri kapsamında Kadıköy Belediye Meclisi’nin yeni organizasyonu ve ihtisas komisyonları belirlendi. 

MECLİS YAPISI VE İHTİSAS KOMİSYONLARI BELİRLENDİ
Yapılan oylamalarla Meclis 1. Başkan Vekili Yener Kazak, Meclis 2. Başkan Vekili Feray Sevil Tos, Meclis Katipleri Emel Hubay, Keriman Nalbant, Aydoğan Dülger, İlhami Sadıkoğlu olarak belirlenirken, Meclis Encümen Üyeleri Keriman Nalbant, Memet Erzincan ve Mesut Kösedağı oldu. Ayrıca Kadıköy Belediyesi Meclisi’nde Tarife ve Ekonomi, Gençlik ve Spor, Mesken ve Kentsel Yenileme, Hukuk, Sağlık, Engelliler, İletişim Sorunları, Eğitim, Plan ve Bütçe, İmar, Çevre ve Enerji Verimliliği, Kültür Turizm Sanat, Doğal Afetler Öncesi ve Sonrası Önlemler, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği  yeni ihtisas komisyonları oy çokluğu ile belirlendi.

 Meclise 15 Kadın Üye
Mecliste 13'ü CHP grubunda olmak üzere toplam 15 kadın üye bulunuyor.CHP grubunda Ülkü Koçar,Damla Toprak,Bahar Yalçın,Ebru Peştereli,Hatice Ülkü Özer,Feray Sevil Tos,Canan Akçınar,Kübra Küçükerdem Koçan,Sema Sezgintüredi,Keriman Nalbant,Emel Kubay,Aydoğan Dülger,Ümit Demirtaş;AKP grubunda ise Münire Barçın Kayaman ile Elif Lale Bilgili yer alıyor.  Kadıköy Belediyesi yeni meclisi 39 CHP,6 AKP'li üyeden oluştu.  


ARŞİV