Yeni emniyet Müdürü Kadıköy'ü iyi biliyor

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Kenan Kurt görevine başladı.

15 Ocak 2014 - 13:13

Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy'ün yeni Emniyet Müdürü Kenan Kurt oldu. 26 Aralık 2013 tarihinde atanarak görevine başlayan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt, 1972 yılında Sivas’ın Zara ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Zara’da tamamladı. Yüksek öğrenimini Polis Akademisi’nde tamamlayan Kurt, 1995 yılında mezun olduktan sonra sırasıyla Yalova, Artvin-Hopa’da görev yaptı. Ankara’da Organize Suçlar Şubesi’nde görev yaptı. İstanbul ili Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde Emniyet Amiri olarak göreve başladı. Daha sonra ise Sarıyer İlçe Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunduktan sonra Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğüne atandı. Polis Akademisi mezunu olan, evli 2 çocuk babası yeni Emniyet Müdürü Kenan Kurt, atandığı Kadıköy’e gezi amaçlı daha önceleri de sık sık geldiğini söyledi.

GENÇLİĞİMİZDE, ÇOCUKLUĞUMUZDA GEZDİĞİM YERDEYİM
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Kadıköy ile ilgili düşüncelerini şöyle sıraladı: “Kadıköy aslında bildiğim kadarıyla kültür ilçesi. Sanat ve kültür alanlarında sivil toplum örgütlerinin yoğun olduğu bir ilçe. Hakikaten eski ve oturmuş bir ilçe. Kadıköy öğrenilecek çok şeyi olan bir ilçe. 25 seneden beri buradayım. Gençliğimizde çocukluğumuzda çokça gezdiğimiz yer.”

TÜM KADIKÖYLÜLERE KAPIMIZ AÇIK
Kadıköy için uyumlu bir şekilde çalışacaklarını, toplumun tüm kesimleriyle muhtarlarla, yöneticilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla diyalog içinde olacaklarını söyleyen Emniyet Müdürü Kenan Kurt, “Zaten var olanın daha da üstüne katmaya çalışacağız. Genel anlamda Kadıköy ekonomik yapısı itibariyle dikkat çekici olduğu için hırsızlıkla alakalı çalışmalarımız olacak. Biraz daha farklı yöntemler deneyerek, halkımızı bilinçlendirme amaçlı broşürler hazırlayacağız. Şu anda Kadıköy’de gördüğümüz çok büyük bir sıkıntı yok ama elimizden gelen her şeyi yapacağız. Şunu da belirtmek istiyorum bütün Kadıköylülere, istedikleri zaman istedikleri saatte kapımız açık. Bir sıkıntıları bir dertleri veya bizimle paylaşmak istedikleri varsa kapımız her zaman açık” dedi.

ARŞİV