Yeni muhtarlar çalışmalara başladı

30 Mart 2014 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Kadıköy’ün 3 muhtarı değişti. Yeni dönemde, Erenköy Mahalle Muhtarı Necla Alpüstün, Göztepe Mahalle Muhtarı Bayram Uysal, 19 Mayıs Mahalle Muhtarı da Soner Arafal oldu. 

16 Nisan 2014 - 09:15
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy’de bu dönem ilk defa muhtarlık görevine seçilen Kadıköylü muhtarlar mahallelerinde yapacakları çalışmaları Gazete Kadıköy’e anlattılar. Bilindiği üzere Erenköy Mahallesi Muhtarlığına Necla Alpüstün, Göztepe Mahalle Muhtarlığına Bayram Uysal, 19 Mayıs Mahalle Muhtarlığına Soner Arafal yeni dönemde seçildiler. Hemen görevlerine başlayan yeni muhtarlar, mahallelerine hizmet vermenin heyecanını taşıdıklarını vurgulayarak, görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacaklarını ifade ettiler.

ALPÜSTÜN, ERENKÖY PROJELERİNİ SIRALADI
Erenköy Mahallesi Muhtarlığı’na seçilen Necla Alpüstün görevine başladı. Erenköy Kız Lisesinden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü tamamlayan Necla Alpüstün, Marmara Üniversitesi Bankacılık Enstitüsünde Yüksek Lisans yaptıktan sonra özel bankalarda görevlerde bulundu. Daha sonra Kadıköy’de ofis açan ve İstanbul Adliyelerinde Bankacı Bilirkişi olarak çalışan Alpüstün, Erenköy Muhtarı olarak projelerini anlattı. Alpüstün, “Mahalli sorunlarımızın çözümünde imkânlarımız dâhilinde “Mahalle Komiteleri”veya “sokak-cadde temsilcileri” ile hızlı iletişim sağlanacak, mahallemizde yaşayanlarla yüzyüze iletişime geçilecek, esnafımızın korunması ve güçlendirilmesi için ortak çalışmalar yapılacak, öğrencilerimizin başarıları için gönüllü uzmanların öğrenci grupları ile buluşturacak eğitim-öğrenim verilecek ortamlar yaratılacak. Tüm mahalle sakinleri için sosyal, sanatsal ve spor aktiviteleri organizasyonu, sokak hayvanlarının korunması ve hayvanseverlerle organizasyonların yapılması, çevrenin, doğanın ve tarihi yapıların korunması için yerel yönetimle birlikte çalışılacak. Mahallemizdeki ağaç ve çiçek sayısının arttırılmasında Belediye ile işbirliği içinde olunacak. Öncelikle muhtarlığa ait bir web sitesi kurulacak. Mahalleye ait sosyal platform ve “erenköymahallesi” internet paylaşımının oluşturulmasıyla devlet ile mahalleli arasında hızlı iletişime aracılık sağlanacak. Mahallemizde yaşayanların öncelikli ihtiyaç ve taleplerinin takipçisi olacağım” dedi.

BAYRAM UYSAL ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Kadıköy İlçesi, Göztepe Mahallesi Muhtarı Bayram Uysal çalışmalara başladı. Kadıköy Göztepe’de dünyaya gelen, ilköğrenimimi Öğretmen Harun Reşit İlkokulu’nda, ortaokul öğrenimini Göztepe Ortaokulu’nda, lise öğrenimini ise eski adıyla Aryemehr Lisesi, yeni adıyla 50. Yıl Tahran Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Kadıköy İlçesi, Göztepe Mahallesi Muhtarı Bayram Uysal, Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi mezunu. Biri, üniversite diğer Ortaöğretim öğrencisi iki kız çocuğu babası olan Bayram Uysal, uzun yıllar Göztepe’de esnaflık yapmış bir Kadıköylü. Emekli olduktan sonra, 1994 tarihinden itibaren Göztepe Mahallesi Muhtarlığı’nda 1. Aza olarak fiilen çalışmaya başlayan Uysal, muhtarlık konusunda tecrübeli bir isim.
“Göztepe Muhtarı olarak ilkem, bireye göre değil, genele göre hareket etmek! Amacım ise; Atatürk'ün çağdaş devrimleri ışığında, 20 yıldır 1. Aza olarak Göztepe Muhtarlığında fiilen sürdürmekte olduğum hizmetleri, "Göztepe'de Yenileşme Zamanı" süreciyle başlatıp ve bu düşünce, misyon vizyonla mahallemizi ve mahallelimizi buluşturmak olacaktır” diyen Uysal, Güler yüzlü, bilgi birikimli ve deneyimli bir ekip ile herkesin haklarına saygılı bir yaklaşım sergileyeceğini söyledi.
Mahallenin temizliği, sokak hayvanları ve hijyen konusuna önem vereceğini de ifade eden Uysal, Kadıköylülere ve Göztepelilere teşekkür etti.

SONER ARAFAL PROJELERİYLE HAZIR
19 Mahallesi’nin yeni muhtarı Soner Arafal, projeleriyle mahalle sakinlerinin hizmetinde olacağını ifade etti. Arafal gazetemize çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “23 senedir babamın yaptığı muhtarlık görevini bu seçimlerde seçilerek ben devraldım. Mahallemize Kadıköy’de ilk olarak mahalle kütüphanesini kurduk ve mahalle sakinleri arasında kitap takası sağladık.
İkinci el kıyafetleri toplayarak Kadıköy Belediyesiyle Anadolu’ya yardım kampanyasına destek verdik. Şişli Belediyesi’nde gördüğüm Down cafe adıyla engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin çalıştırdığı bir cafe açılması için Kadıköy Belediyesine proje sunacağım. Sokak hayvanları için geri dönüşüm kutusu projesini mahallemiz için talep edeceğiz. Atık yağ, atık pil ve mavi kapakları muhtarlığımızda toplayarak geri dönüşüme destek veriyoruz” dedi.

ARŞİV