Yeni sezona hazırlıklar tam gaz

Kadıköy’ün tiyatroları Eylül-Ekim’de açılacak yeni sezon için provaları tam gaz sürdürüyor. Bakalım bu sezon kim hangi oyunu çıkarıyor…

25 Ağustos 2016 - 16:28
Kadıköy’ün tiyatroları Eylül-Ekim’de açılacak yeni sezon için provaları tam gaz sürdürüyor. Bakalım bu sezon kim hangi oyunu çıkarıyor…

Kadıköy’ün özel tiyatrolarına, “Bu sezon nasıl oyunlar izleyeceğiz?” diye sorduk. İşte gelen cevaplar:

ALTKAT’TA İKİ OYUN
Altkat Sanat bu sezon iki farklı biçim ve içerikte oyunu ile seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun yazdığı “Mutlu Aile Fotoğrafımızın Perde Arkası” ve Nâzım Hikmet’in ölümsüz eseri “Sevdalı Bulut”.
“Mutlu Aile Fotoğrafımızın Perde Arkası”, 12 Eylül darbesiyle birlikte gelişen liberal ekonominin insanları sarması ve yozlaşmanın toplumun en küçük birimi olan aileden başlamasını anlatıyor. Aile içinde işlenen bir kadın cinayeti üzerinden toplumumuzun nasıl bir cinayete kurban gittiğini ironik bir dille anlatan genç yazar Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun 2 perdelik komedi oyunu Altkat Sanat’ın sahnelemesiyle birlikte dünya prömiyerini de gerçekleştirecek. Oyun Ekim ayı içinde Kadıköy’de izlenebilir.
Altkat Sanat’ın bir diğer oyununda Nâzım Hikmet’in “Sevdalı Bulut” masalı sahnenin büyüsüyle birleştirilerek belki de en çok ihtiyacımız olan şeye vurgu yapıyor: Sevmeye… İnsan ilişkilerinin alabildiğine yozlaştığı bir ortamda yeniden sevgiden, aşktan bahsetmenin toplumsal barışın da önünü açacağı inancı taşınıyor. Bir Bulut âşık olabilir mi? Neden olmasın? Sevdalı Bulut ise Ekim ayında gerçekleşecek Kadıköy Tiyatro Şenliği’nde prömiyer yapacak.
 Kadıköy Tiyatro Şenliği mi?! diyen meraklı sorularınızı duyar gibiyiz… Ancak düzenleyenler henüz resmi açıklama yapmadığı için biz de sadece bu kadarını duyurmakla kalalım. Ayrıntılar çok yakında!

EMEK & BULUT ORTAKLIĞI
Emek Sahnesi, 2016-2017 sezonunu Onur Orhan’ın yazdığı, Caner Erdem’in yönettiği ve Barış Atay’ın oynadığı “Sadece Diktatör” oyunu ile 1 Ekim’de sezonu açıyor.
Sadece Diktatör’ün yanı sıra, buluT - Emek Sahnesi ortak yapımı “Babil” oyunu, 17 Ekim itibariyle seyirci ile buluşmaya devam ederken, yeni bir ortaklıkla “Biraz Sen Ölürsün Biraz Ben” oyunu, tiyatro seyircisinin beğenisine sunulacak.
buluT’un gerçekleştirdiği 8 haftalık oyun yazma atölyesi sonucunda Çiyil Kurtuluş tarafından
yazılan “Biraz Sen Ölürsün Biraz Ben” oyunu Ebru Nihan Celkan yönetiminde buluT - Emek
Sahnesi’nin yeni oyunu olarak 8 Ekim’de prömiyer yapmaya hazırlanıyor.
Emek Sahnesi’nin bir başka oyunu da Murat Mahmut Yazıcıoğlu’nun kaleme aldığı “Işıklı Gönül”oyunu ise Emek’in müzikli oyun seven seyircisine Aralık’ta sunulmaya hazırlanıyor.

AK’LA KARA’DA AŞK VE EVLİLİK
Tiyatro Ak’la Kara, yeni sezona 7 Ekim’de merhaba diyor; yeni oyunlarıysa “Ne Seninle Ne Sensiz”. Hilal Çelenk’in yazdığı oyunu Savaş Özdural yönetiyor. Zeynep Gülmez, Yosi Mizrahi, Buket Dereoğlu ve Fatih Gülnar’ın rol aldığı oyun merkezinde aşk ve evliliğin olduğu bir komedi. Oyunun basın bülteninde şu ifadelere yer veriliyor:
“Bakışlar birleşti, düşünceler kesişti, Dünya durdu adı; Aşk oldu… Geriye tek bir adım kaldı; Evlilik… Nikâh masasında son kez aynı fikirde olup, ‘Evet’ dediler…
Ne olduysa ondan sonra oldu, her şeyi şeytan aldı götürdü… Ama satamadan da geri getirdi.
Sema ve Macit evliliğin kurallarını, Hülya ve Ragıp aşkın kanunlarını yazıyordu…
Sosyal medya takıntısı, maç çılgınlığı, dizi saplantısı, mağazadaki indirimler, kıskançlık, ters giden sürprizler… derken işler nasıl bu noktaya geldi kimse anlamadı…
Tiyatro Ak’la Kara’nın yeni sezon komedisi “Ne Seninle Ne Sensiz”,  evli, bekâr, genç, yaşlı herkesin kendini sahnede bulacağı kahkaha dolu bir ilişki komedisi…
Oyun çıkışında gülmekten yorulmuş, yaşadıklarınızın komedisine şaşırmış olacaksınız…”

KaST’TA FİZİKSEL TİYATRO
Kadıköy Sanat Tiyatrosu (KaST), geçen sezon oynamaya başladığı “Pembe” ve “Podyum” oyunlarını sahnelemeye devam edecek. Yeni sezon için ise “Parrhesia” adında bir fiziksel tiyatro örneği  hazırlığındalar.


ARŞİV