Yeni yılda Kadıköy sahneleri bol yıldızlı

Kadıköy’ün en önemli canlı müzik mekânlarından KadıköySahne yeni yıla hızlı giriyor. Sahnenin ocak ayı programında birbirinden ünlü müzisyenler olacak.

09 Ocak 2015 - 09:07
 Kadıköy’ün en önemli canlı müzik mekânlarından KadıköySahne yeni yıla hızlı giriyor. Sahnenin ocak ayı programında birbirinden ünlü müzisyenler olacak.

-10 Ocak Cumartesi: Yılların grubu Yeni Türkü sahnede olacak. Grup, hem yeni albümleri “Şimdi ve Sonra”dan şarkılar hem de klasik repertuvarı ile müdavimlerini mest edecek.

-14 Ocak Çarşamba: Nevii şahsına münhasır gruplardan BaBa ZuLa’yı  dinleyeceğiz.  Grubun 8. albümü, “34 oto sanayi” 28 Eylül’de Japonya'da yayınlandı. Çok satanlar listesinde bir numaraya yükselen albümden yeni şarkılar bu konserde olacak.
-15 Ocak Perşembe:  Murat Ertürk, yeni albümü “Heads or Tails” ile sahnede olacak. I.B.B. Kent Orkestrası’nda saksafon sanatçısı olarak görev alan Ertürk, müzik çalışmalarını aktif olarak sürdürüyor.
-16 Ocak Cuma: Sevilen dizi Behzat Ç.'nin de müziklerini yaparak ünlenen Pilli Bebek, şarkılarında Türkçe kullanımına özel bir hassasiyet gösteriyor. 5 kişilik grup, sözsüz parçalarında da aynı hassasiyeti müzikal biçimleri içerisinde uyguluyor.
-17 Ocak Cumartesi: Melankolik şarkı sözleriyle dikkatleri üzerine çeken Feridun Düzağaç, şarkılarını hüzünseverler için seslendirecek.
-21 Ocak Çarşamba: 1990’larda müzik çalışmalarına başlayan Peyk, Rock’tan blues’a, reggae’den arabeske uzanan melodileriyle oldukça sadık bir izleyici kitlesi edindi. Grup, yeni albümleri “Teslim Olma”dan şarkılarla sahnede olacak.
-22 Ocak Perşembe: Anadolu ve Rumeli şarkı türkülerini geleneksel üslûpla yorumlayan Otantik İstanbul, bu konserlerinde izleyenlerine, Türk & Yunan mübadele müziğinin hazin ayrılık hikayeleriyle harmanlanan; İzmir Rembetikoları, İstanbul dönem şarkıları, Selanik-Rumeli ezgileri sunacaklar.
-23 Ocak Cuma: Balkan şarkılarının sevilen yorumcusu Suzan Kardeş’in repertuvarında Türk sanat müziği ve Türkçe sözlü popüler bilinen şarkılar dışında Boşnakça, Arnavutça, Hırvatça Makedonca, Sırpça ve roman şarkılar bulunuyor.
-24 Ocak Cumartesi: Arabesk eserleri rock altyapılar, arabesk vokaller ve doğu vurmalıları kullanarak yorumlayan Istanbul Arabesque Project (IAP), müzikseverlere arabeskin kederli değil, keyifli ve eğlenceli yönünü göstermeyi vaad ediyor.
-28 Ocak Çarşamba: Özgür Radyo etkinlikleri kapsamında Niyazi Koyuncu sahne alıyor. Dinleyicilerine Türkçe ,Lazca Gürcüce, Megrelce, Hemşince şarkılarla seslenen Koyuncu dünyayı güzelleştirmenin yolunu, farklılıkların bir araya gelmesinde görüyor.
-29 Ocak Perşembe: 2010 yılında Ezginin Günlüğü grubundan ayrılan Hüsnü Arkan, sürpriz konuk sanatçılar eşliğinde sahnede olacak.
-30 Ocak Cuma: Son dönemin güçlü kadın seslerinden Ceyl'an Ertem, iki ay önce yayımladığı 3. solo albümünden şarkılarını seslendirecek.
-31 Ocak Cumartesi: Dinamik grup Luxus, dünyanın bin türlü gazabından kaçıp deliliğe sığınanların şarkılarını söylüyor! Grubun üçüncü ürünü “Hunim Başımda”dan şarkılar bu konserde olacak.

ARŞİV