"Yeniden Kullanım Pazarı" beşinci kez kuruldu

Kadıköy Belediyesi’nin yeniden kullanımı özendirmek amacıyla hayata geçirdiği Yeniden Kullanım Pazarı, belediye bahçesinde beşinci kez kuruldu

31 Temmuz 2023 - 17:27

Kadıköy Belediyesi’nin ilkini 19 Haziran 2022 tarihinde hayata geçirdiği “Yeniden Kullanım Pazarı’nın” beşincisi, 30 Temmuz Pazar günü Hasanpaşa belediye binasının bahçesinde kuruldu. Belediyenin, kullanılmayan giysilerin satışı veya takasını özendirmek, ihtiyaç sahiplerine ek gelir imkanı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Yeniden Kullanım Pazarı’nda kurulan 80 adet stantta, ikinci el giysi, çanta, ayakkabı, takı, oyuncak ve bebek giysileri gibi ürünler yer aldı. Kadıköy Belediyesi’nin 20 yıldır hizmet veren 2. El Giysi Mağazası Açık Gardırop da pazarda stant açtı. Ziyaretçiler, ihtiyaç sahibi binlerce kişiye kıyafet ulaştıran Açık Gardırop’a kullanmadıkları kıyafetlerini bağışlayarak destekte bulundu.

ODABAŞI ZİYARET ETTİ

Yeniden kullanım pazarını ziyaret eden Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Amacımız komşularımızın hem evlerindeki fazla eşyalarını bir şekilde ekonomiye kazandırmaları hem de kendi bütçelerine ufacık da olsa katkıda bulunmalarını sağlamak ve çevreye katkıda bulunmak” dedi.

Akbelen’deki orman katliamına karşı gerçekleştirilen direnişe de değinen Odabaşı “Hepimiz biliyoruz bugün Akbelen’de orman katliamına karşı bir direniş var. Burada satılan ikinci el ürünler, ekonomiye tekrar kazandırıldığı için, ağaç kesilmeyecek, su tüketimi yapılmayacak. Çünkü tekstil ürünlerinin en büyük girdi maliyetlerinden birisi pamuk, onu da su ile yetiştirirsiniz. Bu şekilde düşündüğümüz zaman burası çevreci bir pazar. Bütün Kadıköylü komşularımı bu pazara davet ediyorum” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE İYİ Kİ BU PAZARI KURUYOR”

Yeniden Kullanım Pazarı’na beşinci kez geldiğini söyleyen Kozyatağı Mahallesi’nden Gönül Ergin, “Pazardan, elbise, mont ve torunuma oyuncak satın aldım. Çok memnunuz. Pazarda fiyatlar çok uygun, böylece insanların ihtiyaçları gideriliyor. Çok mutlu oluyorum, iyi ki Kadıköy Belediyesi bu pazarı kuruyor” dedi. 

İçerenköy Mahallesi’nden Ayten Mesruoğlu da daha önce kurulan pazarları ziyaret eden Kadıköylülülerden. Arkadaşlarıyla pazarı gezdiğini ifade eden Mesruoğlu, “Kızıma ve gelinime elbise aldım. Alacağım başka şeyler de var.” diye konuştu. 

Kadıköy Belediyesi’nin kurduğu pazarı sadece Kadıköylüler değil, farklı ilçelerde yaşayan vatandaşlar da ziyaret ediyor. Küçükyalı’dan gelen  Arzu Kısayol, pazarın kurulacağını sosyal medyadan öğrendiğini belirterek, “Daha önce de geldim ve her geldiğimde bir şeyler satın aldım, bu pazardan çok memnunum” dedi. 


 


ARŞİV