Yerel yönetimden eğitime destek

Kadıköy Belediyesi yaz boyunca yaptığı tamirat, tadilat, bakım ve onarım sonrası 58 okulu, 2015-2016 eğitim öğretim yılına yetiştirdi

02 Ekim 2015 - 11:30


Eğitim öğretim yılının ilk zili çaldı. Kadıköy’de 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı 30 Ağustos İlkokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Ülkü Koçar’ın da katılarak, eğitim öğretim yılının ilk zilini çaldığı törende, birinci sınıfa başlayan öğrenciler kadar velilerin de heyecanı gözlerden kaçmadı.


KADIKÖY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinin de katıldığı törende Okul Müdürü Şahin Civil yaptığı açılış konuşmasında, sıcacık bir yuva olarak nitelendirdiği okulun, çocukların geleceğindeki önemini vurguladı. “Çok çalışın, okulunuzu, öğretmeninizi çok sevin” diyen Müdür Civil, okulun ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmetlerinden dolayı Kadıköy Belediyesi’ne de teşekkür etti.

EĞİTİME DESTEK SÜRECEK
Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Ülkü Koçar ise konuşmasında, öğrencilerden derslerine çalışmalarını, öğretmen, anne ve babalarının tavsiyelerini dinlemelerini öğütledi. “Yeni bir eğitim öğretim yılı başlangıcının coşkuyla kutlandığı bir günde mini mini birler ve ana sınıflar çok heyecanlılar. Gözlerinizde gelecekte yapacağınız mesleği kazanmanın ışıltılarını görüyorum” diyen Koçar, fikri hür irfanı hür nesillerin yetişmesinde öğretmenlerin önemli bir görev üstlendiğini ifade etti.  Kadıköy Belediyesi olarak, eğitim ve öğretime desteklerinin artarak devam edeceğini söyleyen Koçar, “Her zaman öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Daha sonra okulun ilk gününde kürsüye çıkan öğrenciler şiir okuyup, yeni eğitim ve öğretim yılı ile ilgili mesajlarını paylaştılar.
Okulun ilk gününde biraz tedirgin biraz heyecanlı bakışlarla olup biteni izleyen birinci sınıflar, ilerleyen dakikalarda düzenlenen eğlenceli etkinliklerle okula uyum sağlamaya başladılar.

OKULLAR EĞİTİME HAZIR
• Kadıköy Belediyesi 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı başlamadan ilçe genelinde 58 okulun tamirat, tadilat, bakım ve onarım işlerini yaptı.
• Çalışma kapsamında 58 okulun; seramik yenilenmesi, elektrik tesisatı, iç ve dış cephe boyaması, mekanik tesisat yenilemesi, bahçe duvarlarının boyanması, döşeme tamiratı, pvc kaplama, bahçe duvarına çit yapılması, konferans salonu, çatı kaplama gibi birçok onarım ve tadilat işlemleri yapıldı.
• İlçedeki eğitim kurumlarının peyzaj düzenlemeleri de unutulmadı. Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 10 okulun çevre ve peyzaj düzenlemesini yaz tatilinde tamamladı.
• Çalışma kapsamında oyun alanı düzenlemeleri, beton zeminlerin kavuçuk malzemeyle kaplanması, spor alanlarındaki eksiklerin giderilmesi yer aldı.
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptığı açıklamada, “Kadıköy Belediyesi olarak okullarımıza her türlü desteği sunmaya hazırız” dedi. Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilere başarı ve mutluluk getirmesini dileyen Nuhoğlu, çocuklara, gençlere yönelik kültürel ve sanatsal atölye çalışmalarına, spor alanlarına yönelik birçok proje çalışması içinde olduklarını da söyledi.

VELİLER DE HEYECANLI
Avni Karahisar: Kızım ikinci sınıfa başlayacak. Heyecanlıyız. Gelecek nesilleri yetiştirmenin bir baba olarak kıvancı içerisindeyim.
Bora Şakarer: İlkokula başlayan kızım var. Adı Gizem. Heyecanlıyım. İlkokula başladığım günler aklıma geldi. Şimdi onun heyecanını biz de yaşıyoruz.
Burcu Metin: Çocuğum üçüncü sınıfa başlayacak. Çocuklardan daha çok heyecanlıyım.
Serdar Bilgici: Çocuğunuzun okula başlaması mutluluk ve heyecan verici. Yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diliyorum.
Mete Topal: Önemli olan çocuklarımızın iyi bir okulda olduğunu bilmek. Bunu görmek memnun edici. Okulumuz çok güzel. İkizlerimiz Ege ile Efe bu yıl ikinci sınıftalar. Geçen yılki heyecanımızı yendik.
Şaban Nuhoğlu (emekli öğretmen): Torunum ilkokul ikinci sınıfa başlayacak. Çok duyguluyum, heyecanlıyım. Eski günler geldi aklıma. Okulumuz da gayet hazır gördüğüm kadarıyla. Belediyeye okullara desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Veliler çocuklarıyla yakından ilgilensinler, öğretmenleriyle diyalog halinde olsunlar.


 

ARŞİV