Yeşilbahar için karar verildi

Yeşilbahar Ortaokulu’nun “Bilim ve Sanat Merkezi” ne dönüştürülmesi kesinleşti.

27 Ağustos 2015 - 11:54
Erhan DEMİRTAŞ

eçen yıl İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmek istenen ancak velilerin mücadelesi sonucu imam hatip kararı iptal edilen Yeşilbahar Ortaokulu’nun kademeli olarak Bilim ve Sanat Merkezi’ne dönüştürülmesine onay verildi.
Göztepe’de bulunan ve sportif, kültürel alanlarda birçok ödüle sahip olan Yeşilbahar Ortaokulu artık Bilim ve Sanat Merkezi olarak faaliyet gösterecek. Dönüşüm sürecini başından beri takip eden Yeşilbahar Ortaokulu Aile Birliği Başkanı İbrahim Gençel, konuyla ilgili Gazete Kadıköy’e açıklama yaptı. “Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin etkili olduğu ortamda okulumuzun imam hatip yapılması kararı geri alındı” diyen Gençel, ilk olarak Ahmet İlhami Örnekal İlkokulu’nun imam hatibe dönüştürülmek istendiğini ancak başarılı olunamayınca Yeşilbahar Ortaokulu’nun dönüşüm sürecine dahil edildiğini savundu.
“Toplam 67 öğrencinin mezun olduğu 2013-2014 eğitim yılında 40 öğrencimiz Anadolu Lisesi’ni, 3 öğrencimiz ise Fen Lisesi’ni kazandı. Böyle bir başarı Kadıköy’deki başka bir okulda yoktur” açıklamasını yapan Gençel, okul müdürü ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin başarıyı takdir etmeleri gerekirken okulun kapatılması yönünde çaba harcadıklarını ifade etti. Yeşilbahar Ortaokulu’nun Bilim ve Sanat Merkezi’ne dönüştürülmesinin hukuksuz olduğunu söyleyen Gençel, 10 Temmuz 2015 tarihinde İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması için dava açtıklarını ve davanın hala devam ettiğini belirtti.

ÇİFTEHAVUZLAR’A GİDECEKLER
Adrese dayalı öğrenci kayıt sisteminde 5. sınıf kayıtlarında Yeşilbahar Ortaokulu’nun sistemde gözükmediğini söyleyen Gençel, 5. sınıf öğrencilerin kayıt için Çiftehavuzlar Ortaokulu’na yönlendirildiğini ifade etti. Çiftehavuzlar Ortaokulu’nun bölgenin ihtiyacını karşılamada yeterli olmayacağını dile getiren İbrahim Gençel, endişelerini şu sözlerle açıkladı: “Başından beri yetkililere ‘Çiftehavuzlar Ortaokulu bahçesinin bizim okulumuza göre küçük olduğunu ve Kalamış ile Caddebostan arasındaki yoğunluğu ancak Yeşilbahar ve Çiftehavuzlar Ortaokulu’nun karşılayabileceğini söyledik. Ancak yetkililer bir tek okulun yeterli olacağına o kadar inanmışlar ki itirazlarımızı dikkate almadılar. Yetkililer Çiftehavuzlar Ortaokulu’na 900 öğrenciyi sıkıştırıp inatlarını sürdürüyorlar.”
Çiftehavuzlar Ortaokulu’nda sınıfların kalabalık olacağı için eğitim kalitesinin düşeceğini söyleyen Gençel, “Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya okulumuza kayıt olmak isteyenlerin dilekçelerinin de olduğu  başvurularımız oldu ama cevap alamadık. Mücadeleyi bırakmış değiliz” diye konuştu.

ÜSTÜN YETENEKLİ ÖĞRENCİLERE EĞİTİM
Yeşilbahar Ortaokulu’nun kademeli olarak “Bilim ve Sanat Merkezi”ne dönüştüğünü belirten Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, gazetemize şu açıklamayı yaptı: “İstanbul’da sadece Beşiktaş ve Ataşehir’de bulunan Bilim ve Sanat Merkezi şimdi de Kadıköy’de eğitim vermeye başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açacağı özel bir sınavla öğrenci alımının yapılacağı merkezde üstün yetenekli öğrencilere; resim, müzik, matematik, coğrafya alanlarında özel bir eğitim verilecek.”


 

ARŞİV