Yeşilbahar Ortaokulu için Kadıköylüler eylemde!

Çiftehavuzlar’daki Yeşilbahar Ortaokulu’nun imam hatibe dönüştürülmesine karşı bir araya gelen öğrenci öğretmen ve veliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü.

26 Haziran 2014 - 16:32


Fotoğraflar: S. Seda ÇAĞLAR
Çiftehavuzlar’daki üç okulun birleştirilerek Yeşilbahar Ortaokulu’nun İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmesine tepkiler sürüyor. 22 Haziran Pazar günü Bağdat Caddesi’nde yapılan kitlesel yürüyüşün ardından 25 Haziran Çarşamba günü Eğitim-Sen’in çağrısıyla Bahariye’de bir eylem yapıldı.
Altıyol Boğa’da buluşan öğrenci öğretmen ve veliler “Okuluma dokunma! Yeşilbahar İmam Hatip olmasın”, “Okulumuzu terk etmiyoruz. Nöbetteyiz” yazılı pankartlar ve dövizlerle yürüyüşe geçti. Eyleme yıkılması gündemde olan Ahmet Sani Gezici Lisesi velileri de katıldı. Bahariye Caddesi boyunca yürüyen kitleye çevredekiler de destek verdi. Yürüyüş boyunca sık sık “Gerici ırkçı eğitime son”, Okulumuz bizimdir kararımız kesindir”, “Dindar kindar nesil istemiyoruz”, “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Kadıköy uyuma okuluna sahip çık” sloganları atıldı.
Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapan kitleye hitaben Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Turgut Yokuş bir açıklama yaptı. Yokuş, “Kadıköy geçtiğimiz yıllarda da benzer dönüşümlere tanıklık etti ve halkın talebi olmadan imam hatip ortaokuluna dönüştürülen Özdemiroğlu, Bostancı ve Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulları’nda yeterli öğrenci kaydı olmadığından Kadıköy dışındaki ilçelerden servislerle öğrenci taşındı.” dedi.
Açıklamada talepler şöyle ifade edildi: “ 4+4+4 ile geçtiğimiz yıl yaşanan mağduriyetlere yeni mağduriyetlerin eklenmesini istemiyoruz. Kalabalık sınıflarda eğitim kalitesinin düşmesini istemiyoruz. Gerçek bir talep olmamasına rağmen sadece siyasi amaçlar nedeniyle imam hatip okullarının açılmasını istemiyoruz. Okullarımızın kapatılıp yerine alışveriş merkezleri, oteller ve özel okullar yapılmasını istemiyoruz.”
Açıklamanın ardından veliler de konuşmalar yaptı. Oturma eylemi yapılırken bir grup, Çiftehavuzlar halkının yazdığı 200 dilekçe ve toplanan 6 bin imzayı teslim etmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne girdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile görüşen heyet, dilekçeleri ve imzaları teslim edip okullarının imam hatibe dönüştürülmesini istemediklerini dile getirdi. Müdür Yahşi ise, 10 muhtarlığı kapsayan bölgede bir imam hatip okulu olmadığı için böyle bir karar alındığını ve talep olmasa bile bu kararı uygulayacaklarını ifade etti.

ARŞİV