Yeşilbahar'da tepkiler sürüyor

Kapatılması gündemde olan Yeşilbahar Ortaokulu için velilerinin mücadelesi sürüyor. Okullarının kapatılmasını istemeyen veliler, topladıkları dilekçeleri Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verdi

26 Haziran 2015 - 09:59
Kapatılması gündemde olan Yeşilbahar Ortaokulu için velilerinin mücadelesi sürüyor. Okullarının kapatılmasını istemeyen veliler, topladıkları dilekçeleri Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verdi 
 
Erhan DEMİRTAŞ
Geçtiğimiz yıl İmam Hatip’e dönüştürülmek istenen Yeşilbahar Ortaokulu bu yıl da kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya. 5. sınıf öğrenci kayıtlarının alınmadığı Yeşilbahar Ortaokulu’nda adres kayıt bölgesi de e-okul sisteminde kapatılmış durumda. Kayıt bölgesindeki öğrencilerin Çiftehavuzlar Ortaokulu’na yönlendirildiği bilgisini paylaşan veliler, okullarının başka bir okulla birleştirilmesine tepkili. Konuyla ilgili yetkililerden olumlu ve net bir cevap alamadıklarını söyleyen veliler, topladıkları 58 dilekçeyi Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti. “Okulumuzu Bırakmıyoruz” diyen veliler imza kampanyası başlattı. Veliler 24 Haziran Çarşamba  günü de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde seslerini duyurmak için oturma eylemi yaptı.

43 ÖĞRENCİ KAZANDI
Yeşilbahar Ortaokulu öğrencilerinin başarısı dikkat çekiyor. 2013-2014 öğretim yılında mezun olan 67 öğrenciden üçü Fen Lisesi’ni 40’ı ise Anadolu Lisesi’ni kazandı. Bunun dışında okul öğrencileri 2014-2015 Öğretim Yılı 2. Döneminde Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5 yarışmadan toplam 16 ödül kazandı. Futbol ve voleybolda ulusal ve uluslararası turnuvalardan ödüllerle dönen Yeşilbahar Ortaokulu, şiir, öykü, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmalarda Kadıköy’de en çok ödül alan ortaokul unvanına sahip.

“OKULUMUZ KAPATILMASIN”
Çocuklarının Yeşilbahar Ortaokulu’nda eğitim görmesini isteyen veliler, “Başarılı bir okulumuz var çocuklarımızın geleceği için okulumuzun kapatılmasını istemiyoruz” diyor:
Songül Terlemez
Kızım bu sene 4. sınıftan mezun oldu, Yeşilbahar Ortaokulu’na kaydettirmek istiyorum ama şu an kayıt yapılmıyor. Çiftehavuzlar’a yönlendiriyorlar. Mahallemizde başka okullar da var ama bu okul gerçekten çok başarılı. Yetkililer sağlıklı bir açıklama yapmıyor.
Zuhal Çakır
Benim eşim de 30 yıl önce bu okuldan mezun oldu. Hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin başarısının yüksek olduğu bir okul. Biz mahalle okulumuzun elimizden alınmasını istemiyoruz.
Handan Evcimen
Benim oğlum Yeşilbahar’dan mezun oldu ve Anadolu Lisesi’ni kazandı. Kızımın da bu okulda okumasını istiyorum. Kızımın da oğlum gibi başarılı olmasını istiyorum. Bu sebeple lütfen okulumuzu bize bıraksınlar.

ARŞİV