Yıl sonuna kadar kullanılabilecek

İstanbulkart, anonim özelliğinin ortadan kalkmasıyla kişiye özel hale geliyor. 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla anonim tüm İstanbulkart’ların kullanımına son verilecek

03 Kasım 2022 - 10:27

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Resmi tatillerde ve bayramlarda ücretsiz ulaşım hakkından faydalanmak isteyen vatandaşların İstanbulkart’larını kişiselleştirmeleri çağrısında bulunuldu. Açıklamada şöyle denildi: “Halen İstanbul kartını kişiselleştiremeyen Türk vatandaşlarının sorun yaşamamaları için  https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adresinden kartlarını TC Kimlik numaraları üzerinden kişiselleştirmeleri gerekiyor. Bir kere yapılacak bu işlem sayesinde İstanbulkart kişiye özel olacak. Ve tüm milli ve dini bayramlarda sorun yaşanmadan kullanılabilecek.”

 

YIL SONUNDA SON VERİLECEK

Birçok ödeme noktasında banka kartı gibi de kullanılan İstanbulkart’ların anonim (üzerinde isim yazmayan) özelliğinin ortadan kalkmasıyla kartlar kişiye özel hale geliyor. Kişiselleştirme sistemini hayata geçirmek için İstanbulkart Mobil uygulaması veya kisisellestirme.istanbulkart.istanbul web adresinden kayıt olunabiliyor. İstanbul’da birçok kampanyadan da sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri yararlanabiliyor. 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla anonim tüm İstanbulkart’ların kullanımına son verilecek.

KİŞİSELLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

Kişiselleştirme sistemini hayata geçirmek için İstanbulkart mobil uygulaması veya web adresinden kayıt olunabiliyor. İstanbulkart kişiselleştirme işlemi resmi adres üzerinden yapılabiliyor. İstanbulkart’ınızı kişiselleştirmek için linkte açılan bilgileri doldurarak kaydet butonuna tıklamanız gerekiyor. Girilmesi gereken bilgiler arasında kimlik numarası, ad, soyad, doğum tarihi ve kart numarası da bulunuyor.


ARŞİV