Yıl sonuna yetişmesi hedefleniyor

Bölgenin otopark sorununa çözüm getirmesi düşünülen Söğütlüçeşme otopark projesinin kaba inşaatı tamamlanmak üzere...

07 Kasım 2014 - 08:51
 Bölgenin otopark sorununa çözüm getirmesi düşünülen Söğütlüçeşme otopark projesinin kaba inşaatı tamamlanmak üzere...
Yeşil alan ve modern yapılarıyla dikkat çeken Söğütlüçeşme otopark inşaatında sona yaklaşılıyor. 4 katı yer altında olmak üzere toplam 6 kat üzerine inşa edilen otoparkın kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı.
Projeye göre, biri Söğütlüçeşme Caddesi, diğeri de Taşköprü Caddesi’nde olmak üzere otoparkın iki ayrı giriş ve çıkışı olacak. Kadıköy Belediyesi’nden yapılan açıklamada; projenin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
CADDEYE PARK EDİLİYOR
Söğütlüçeşme Caddesi Kadıköy Rıhtım bölgesine giden ana arterlerden bir tanesi. Bu nedenle Kadıköy’ün trafik sıkışıklığı yaşanan bölgelerinden. Karşılıklı ofis ve işyerlerinin de yoğunlukla bulunduğu bir bölge. Cadde üzerinde trafikte yaşanan küçük bir aksama kentin trafiğini önemli ölçüde etkiliyor. Esnaf ve vatandaşlar, gün içinde cadde kenarlarına ve civardaki sokaklara park eden araçlar nedeniyle trafiğin olumsuz yönde etkilendiğini belirtiyorlar.
Kadıköy Belediyesi de bu sorunu çözmek, bölgenin otopark ihtiyacını gidermek için geçtiğimiz yıllarda Söğütlüçeşme Camii’nin yanında “Rasimpaşa Mahallesi Park Düzenlemesi, İmam Evi, Cami Dernek Binası ve Otopark Yapılması İnşaatı Projesi” adıyla çalışma başlattı.
 Çalışma kapsamında ilk olarak, sözkonusu alandaki ağaçlar Kadıköy Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarına nakledildi.
Söğütlüçeşme Caddesi’nden bakıldığında 4 katı yer altında olacak şekilde 6 katlı olarak inşa edilen otoparka giriş ve çıkışlar, Söğütlüçeşme Caddesi ile Taşköprü Caddesi’nden yapılacak. Trafik akışını engellememek, hızlı ve güvenli şekilde araç hareketliliğini sağlamak için bu noktalara cep yapıldı.
Otoparkın üst kotu, cami avlusunun bütünleyicisi olacak şekilde tasarlandı. Avludaki Cuma namazı yoğunluğunda ilave alan olarak otoparkın üst kotu cemaat tarafından kullanılabilecek. Böylece mevcut haline göre daha büyük bir alanın kullanılabilir hale getirilmesi amaçlanıyor.
 

ARŞİV