Yılbaşına hazırlık; pazarlar ve partiler…

Yeni yıla sayılı günler kala Kadıköy’de 2018 coşkusuna sizi hazırlayacak yılbaşı pazarlarını, etkinlik ve partileri derledik

18 Aralık 2017 - 16:20
  • Kendini ‘’öncelikli olarak Kadıköylü tasarımcılara yer veren mütevazi bir pazar etkinliği’’ olarak tanımlayan Pop-Up Kadıköy, iki günlük bir yılbaşı pazarı düzenliyor. Moda Kayıkhane’deki Pazar 23 Aralık Cumartesi ve 24 Aralık Pazar günleri 12:00 - 22:00 arası açık olacak. Pop-Up Kadıköy'ün 3. Senesinin de kutlanacağı bu pazarda,  yemekten mobilyaya, takıdan serigrafiye, kartpostaldan çantaya pek çok farklı alanda çalışmalar yapan 20’ye yakın Kadıköylü sanatçı ve tasarımcının ürünleri yer alacak. (Moda Kayıkhane: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi No:194)
  • Başka bir Okul Mümkün Hareketi’nin eğitim kurumlarından olan Moda’daki Koşan Kaplumbağa Anaokulu‎, ‘’Moda'da 2. el pazarı’ yapıyor. 24 Aralık Pazar günü 12:00 - 18:00 arasında yapılacak olan pazarda, hem ikinci el ve tasarım ürünler satılacka hem de çocuklar için taş boyama, ebru gibi ücretsiz atölyeler yapılacak. (Okulun adresi: Şehit Cem Nuri Başgül Sokak, Moda) 
  • ‘’Geleneksel Yıl Sonu Garage Sale’’ düzenleyen Moda’daki Giz’li Atölye,  ‘’Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Gizli Atölye'de bir araya geliyoruz. Sıcak şarap eşliğinde, sıcak muhabbetler ediyoruz. Çeşit çeşit hand-made tasarımlarımızdan hediyeler seçmek isterseniz siz de uğrayın’’ çağrısını yapıyor. Etkinlik 24 Aralık Pazar günü 14:00 - 20:00 saatleri arasında yapılacak. (Caferağa Mah. Safa Sokak Ari Apt. 11/15 Moda) 
  • Koza Dönüşüm ve Özgürleşme Merkezi’nde 23 Aralık Cumartesi günü 14:00 - 16:00 saatleri arasında ‘’Mini Paylaşım Panayırı’’ olacak. Etkinliğin düzenleyicisi Hande Arabacıoğlu,  ‘’Yeni yıla girmeden önce, artık kullanmadığımız kitaplar (çoğu kişisel gelişim kitabı), cd’ler ve bir kaç küçük eşyadan oluşan bir “Mini Paylaşım Panayırı” düzenleyelim istedik. Hem ihtiyacınız var ise bunları sizlerle paylaşmak hem Koza’yı tanımayanlara tanıtmak hem de çaylı, keyifli sohbetlerde ve dostluklarda buluşmaya niyetlendik. Bunun için gelip çayınızı içip sohbet ederken mini panayırdan kendiniz için güzel yeni yıl hediyeleri bulup bizlerle mutlu yüzlerinizi paylaşmanız yeterli. Lütfen çevrenizdekileri de etkinlikten haberdar edin ki daha çok ihtiyacı olan kişiye ulaşsın, hepsi sahiplerini bulsun. Ne kadar erken gelirseniz o kadar daha çok seçeneğiniz olacağını da hatırlatalım’’ diyor. (Hacı Mehmet Efendi Sok Selamet Apt A Blok 4/8 Selamiçeşme)
  • Sosyal medya üzerinde biraya gelen Kadıköylü kadınların ikinci el pazarı sürüyor. Çoğunluğu Modalı kadınlardan oluşan ekip, hem evlerindeki fazla eşyaları (kıyafet, takı vb) boşaltmak hem de hemcinsleriyle dayanışmak için ufak bir etkinlik düzenliyor. 23 Aralık Cumartesi günü (ve sonraki cumartesileri) Bahariye’deki OzaJazz Kafe’nin üst katında düzenlenecek olan ikinci el pazarı 14.00-19.30 saatleri arasında açık oluyor.
  • Yeni yıl için bardak altlığınızı kendiniz tasarlamak ister misiniz? Tüm dünyayı kendine hayran bırakan Türk el sanatlarından çini sanatı nedir, nasıl yapılır ve felsefesi nedir merak ediyorsanız, ve dahi kendi ellerinizle yaptığınız çini bir eserim olsun isterseniz, Moda’ya davetlisiniz. Zira 15 yaşından beri Türk el sanatlarına tezhip, hat ve ebru yapan Esra R. Akçay Duff’un eğitmenliğindeki atölyede,  kuşlar teması üzerinden çini sanatına kuş uçuşu bakıp kendi bardak altlığınızı yapıyor olacaksınız. Tasarlanan ürünler yeni yıldan önce sırlanıp fırınlanacak ve size ulaştırılacak. Etkinlik 23 Aralık Cumartesi günü  12:00 - 15:30 saatleri arasında halka sanat/galeri’de olacak. (Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No:24). Kayıt ve bilgi için: [email protected]
  • Yoğurtçu Kadın Forumu, 2018 Yılbaşı Partisi düzenliyor. Parti 23 Aralık Cumartesi akşamı 20:00’de mecra’da başlayacak. Forum yöneticisi kadınlar, ‘’ İstedik ki 2017'yi geride bırakırken bir arada olalım.. Yılbaşı etkinliğimiz için DJ arkadaşlarımız liste hazırlıklarına başladı bile. Yani bizce kaçırmayın, gelin… Gelirken tek ricamız: bu yıl okumaktan çok keyif aldığınız bir kitabı yanınızda getirmeniz. İçine isteğe göre yeni yıl notu, ya da herhangi bir not yazmak isteyebilirsiniz. Her gelen kitabı mor çuvalımıza bırakacağız, gecenin sonunda bu kitapları rastgele paylaşacağız’’ diyor. (mecra: Caferağa Mahallesi Dumlupınar Sokak no:5) 
  • Kadıköy Anneleri yılbaşı buluşması yapacak. 22 Aralık Cuma akşamı 20.00'de Bahariye’deki Kidspo Çocuk ve Parti Evi​'nde yapılacak ücretsiz partide, anneler çekilişle birbirlerine  hediyeler verecekler. Bunun için tüm katılımcılardan 20 TL değerinde hediye getirmesi bekleniyor. Yılbaşı ağacının altına numara yazılarak bırakılan hediyeler kurayla seçilecek, böylece herkes bir hediye kazanmış olacak.
  • Tepe Nautilus AVM, bir yılbaşı programı hazırladı. Piyano dinletileri, Jazz Trio performansları, çocuk ve yetişkin atölyeleri, etkinlikler, konserler, söyleşiler, sürpriz hediyeler…Aralık ayı boyunca çocukları ve yetişkinler için yılbaşı temalı atölyeler yapılacak. Keçe ile yılbaşı süsü atölyesinden, muhteşem yılbaşı sofraları kurmanın sırlarına, tebrik kartı tasarımından yeni yıl ağacı yapımı atölyelerine birbirinden renkli ve eğlenceli aktiviteler Aralık ayı boyunca her hafta sonu ücretsiz olarak yapılacak. 24 Aralık’ta da Emre Kınay ve Bora Öztoprak ücretsiz bir yılbaşı konseri verecek.
  • Komşu ilçe Ataşehir’in yeni sanat mekanı DasDas, 23 - 24 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Yeni Yıl Panayırı ile herkesi üretmeye, paylaşmaya ve eğlenmeye davet ediyor. Panayırda, sanat, tasarım, beslenme ve sağlıklı yaşam gibi birçok farklı alanda çocuklara ve yetişkinlere yönelik ücretsiz atölyeler, söyleşiler ve yılbaşı pazarı olacak. Etkinlikler 23 Aralık Cumartesi 12.00-20.00 ile 24 Aralık Pazar 12.00-17.00 saatleri arasında yapılacak.

‎Karanlık Yılbaşı Öyküleri

Bilgi Yayınevi etiketiyle yayımlanan "Karanlık Yılbaşı Öyküleri" kitabının lansmanı da Kadıköy'de  yapılacak. Kitabın tanıtım bülteninde, ‘’Her Aralık ayının sonunda yeni bir yıla girecek olmanın heyecanı ve sevinci içinde tatlı bir telâş görünür dünyanın her yerinde. Kimi için tüm ailenin bir araya geldiği bir toplantıdır yılbaşı, kimi için arkadaşlarla bir ev partisi, şehrin meydanında patlayan havai fişeklerdir kimi için, kimi için romantik bir akşam yemeği, eğlence, yeni dilekler, yeni umutlar… Herkes için öyle değil oysa. Karanlığı da var bu dünyanın, kuytuları var… Özlem Ertan, Mehmet Berk Yaltırık, Kubilayhan Yalçın, Demokan Atasoy, Gülbike Berkkam, Uğur Kılınç, Funda Özlem Şeran, Uğur Batı, Murat Baykan, Işın Beril Tetik, Alper Kaya, Orkide Ünsür ve Galip Dursun’un elinden çıkan karanlık öyküler, yarattıkları tekinsiz ve gerilimli atmosfer ile içinizi ürpertecek. Karanlık Yılbaşı Öyküleri sizi gizem, gerilim ve korku dolu sayfalarıyla konfetilerle süslü yılbaşı telaşının ötesindeki gizemli öykülere davet ediyor’’ deniliyor. Etkinlik 24 Aralık Pazar akşamüstü saat 18:30-21:00 arasında Kadıköy Muhit’te (Caferağa Mahallesi Sarraf Ali Sk. No.30/A) yapılacak.


ARŞİV