Yıldızlar Altında Sinema Keyfi...

Yıldızlar altında sinema keyfi Kadıköy’ün parklarına geri döndü. Kadıköy Belediyesi geçmiş yıllarda eski yaz günlerinin vazgeçilmezi olan yazlık sinemalarda Kadıköylüleri açık havada "Yazlık Sinema"

10 Temmuz 2014 - 16:15
Kadıköy'de "yazlık sinema" nostaljisi devam ediyor
 
Yıldızlar altında sinema keyfi Kadıköy’ün parklarına geri döndü. Kadıköy Belediyesi geçmiş yıllarda eski yaz günlerinin vazgeçilmezi olan yazlık sinemalarda Kadıköylüleri açık havada "Yazlık Sinema" keyfi ile buluşturmaya devam ediyor. 
Yazlık sinemalar geçmiş yıllarda yaz akşamlarının vazgeçilmez eğlencesiydi. Mahalleli kolunun altında minder ya da sandalye elinde çekirdekle en yakın sinemanın yolunu tutardı. Yıldızlar altında pür dikkat izlenen siyah beyaz filmler, filmin sonu gelmeden uyuklayan çocuklar, gazoz ve mısır…
Sonra bütün bunların yerini televizyonlar ve kapalı mekânlar aldı. Parklardan ve yazlık sinemalardan evlerimizdeki koltuklarımıza gömüldük. Yazlık sinemalar yaşı otuzun üzerinde olanlar için çocukluğundan ilk gençliğinden gülümseyerek hatırladığı bir nostalji olarak kaldı.
Kadıköy Belediyesi bir dönemin vazgeçilmezi olan günümüzdeyse unutulmaya yüz tutmuş yazlık sinema alışkanlığını tekrar gün yüzüne çıkardı. Kadıköy Belediyesi tarafından ilk kez bu yıl gerçekleştirilen sinema günlerinde Kadıköylüler sıcak yaz akşamlarında sinema izlemenin keyfine varıyor.  
7'den 70'e herkese hitap eden Sinema Filmleri 5 Temmuz’dan itibaren parklarda gösterilmeye başlandı. Yazlık Sinema'da; 2013 yılında vizyona giren “Benim Dünyam”, 2010 yılında vizyona giren “Dersimiz Atatürk”, 2013 yılında vizyona giren “Mutlu Aile Defteri”, 2009 yılında vizyona giren “Başka Dilde Aşk”, 2012 yılında vizyona giren “Entel Köy Efe Köye Karşı”, 2012 yılında vizyona giren “Uzun Hikâye”, 2013 yılında vizyona giren “Romantik Komedi 2”, 2014 yılında vizyona giren “Sürgün İnek” filmleri, “Cennetin Düşüşü” belgeseli ve “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” müzikal belgeseli 20 Temmuz'a kadar her akşam 21.30'da gösterime devam ediyor.
 
‘YAZLIK SİNEMA’YA KADIKÖYLÜLERDEN YOĞUN İLGİ
Yaz akşamlarında sinema izlemenin keyfini yaşadıklarını ve yaz akşamlarının daha da güzelleştiğini belirten Kadıköylüler, “Çok güzel bir hizmet hem de açık havada olması. Keyifle katılıyoruz ve teşekkür ediyoruz” dediler.
Bir başka izleyici de “Kadıköy Belediyesi’nin bu tür faaliyetlerini hayranlıkla karşılıyorum, şu güzel yaz akşamlarında böyle bir ortamda doğayla iç içe güzel filmler izletilmesi olağanüstü bir şey teşekkür ediyoruz” dedi.
Minik bir izleyici ise yazlık sinemayı hep çok merak ettiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Açık havada film izlemek çok güzeldi, hep merak ediyordum gerçekten çok keyifli. Filmi çok beğendim, bilmediğim bilgiler vardı.”
 

ARŞİV