Yıldızlar, çocuklar için parlayacak

UNICEF Türkiye yararına düzenlenecek olan İstanbul'un Yıldızları projesinin geliri çocukların eğitimine harcanacak. Kadıköy Belediyesi de bir yıldızla projeye destek verecek.

13 Nisan 2011 - 11:20

Eğitim alanındaki yoğun çalışmalarıyla bilinen Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF’in Türkiye’deki 60. hizmet yılı çalışmaları kapsamında “Stars of İstanbul” (İstanbul'un Yıldızları) adlı bir sosyal sorumluluk projesi düzenliyor. “Çocukların geleceği parlasın” sloganını taşıyan proje kapsamında İstanbul sokakları 3 boyutlu dev yıldızlarla süslenecek. Eylül, Ekim ve Kasım aylarında açık kalacak bu büyük açıkhava sergisinde yer alacak olan kişi ve kurumlar hem markalarının yıldızının hem de çocukların geleceğinin parlamasına katkıda bulunabilecek. Yıldızlar, Aralık'ta yapılacak bir müzayedede satılacak. Satıştan elde edilecek gelir çocukların eğitiminde kullanılacak. UNICEF Türkiye'nin “2015’e kadar Temel Eğitimsiz Çocuk Kalmasın” hedefine de öncülük edecek olan proje, daha sonra 158 ülkede faaliyet gösteren UNICEF’ler aracılığıyla New York, Londra gibi metropollerde de düzenlenecek. Buralardan elde edilecek gelir de UNICEF Türkiye’ye aktarılacak.

KADIKÖY'ÜN YILDIZI

Çocukların eğitimine duyarlılığı ve buna yönelik projeleriyle öne çıkan Kadıköy Belediyesi de Stars of İstanbul etkinliklerine katılacak. 20 Nisan Çarşamba günü, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, oyuncu Evrim Akın ile Çocuk Sanat Merkezi'nde eğitim gören 15 çocukla birlikte bir yıldız boyayacak. Bu yıldız, 23-24 Nisan tarihlerinde Özgürlük Parkı'nda, daha sonra da Bağdat Caddesi'nde sergilenecek.


SEVGİNİN İŞARETİ 5 KÖŞELİ YILDIZ


Star of İstanbul’da sergilenecek yıldızlara formunu kazandıran Endüstriyel Tasarımcı Aziz Sarıyer, 5 köşeli yıldızı şöyle anlattı: “Beş köşeli yıldız insanı temsil eden bir sembol, sevginin işareti. En yukarıdaki uç insan başını, ayrıca spiritualizmi sembolize ediyor. Diğer dört uç, bir insanın kolları ve bacaklarını, ayrıca toprak, hava, ateş, su elementlerini, aynı zamanda da dört mevsimin devinimini de işaret ediyor. Yıldız formunu tüm dünya çocukları için tasarladım. Geleneksel beş köşeli yıldızın geometrisinin dışına çıkmamaya özen gösterirken olabileceği kadar soyut bir çocuk yıldızı yaratmaya çalıştım.”

Proje hakkında detaylı bilgi için ''www.starsofistanbul.com'' adresini ziyaret edebilirsiniz.


 


ARŞİV