Yıldızlar Samanyolu'nda buluştu

Samanyolu şarkısıyla bir döneme damgasını vuran sanatçı Berkant anıldı

22 Ekim 2015 - 16:17
Uluslararası Profesyonel Müzisyenler Derneği, üç yıl önce yaşamını yitiren sanatçı Berkant Akgürgen’ın anısına özel bir gece düzenledi. Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle Evlendirme Dairesi Konser Salonu’nda 6 Ekim Salı akşamı yapılan geceye, Türkiye’nin yetiştirdiği ve son 50 yılına damgasını vuran ünlü pop müzik sanatçıları katıldı.
Kadıköy Life’ın haberine göre Başkanlığını Yakup Karameşe’nin yürüttüğü Uluslararası Profesyonel Müzisyenler Derneği’nin organizasyonuna, Müzik Yorumcuları Derneği de destek verdi. Berkant’ın eşi, çocukları ve ağabeyinin de katıldığı gecede 60'lı ve 70'li yılların ünlü sanatçıları, seslendirdikleri birer şarkı ile sanatçıyı andı. Çok yoğun ilginin olduğu gecede konuşan Yakup Karameşe, “Bu geceyi Türk pop müziğinin efsane isimlerinden Berkant anısına düzenledik. Destek verenlere, katılan konuklara ve sanatçılarımıza teşekkür ederim” dedi. Aralarında Ersan Erdur, Metin Ersoy, Ömür Göksel, Yeliz, Kartal Kaan, İskender Doğan’ın bulunduğu çok satıda efsane şarkıcı sahne aldığı gece, sanatçılar ve dinleyicilerin hep birlikte 10. Yıl Marşı’nı söylemeleriyle sona erdi.
1938 Ankara doğumlu olan Berkant Akgürgen, ortaöğrenim yıllarında müzik dünyasına adım attı. Müzik tutkusu mızıka ile başladı, piyanoyla devam etti.
Yatılı liseden mezun olduğunda, ilk kez 19 yaşında çıktı sahneye. “Jüpiter Kenteti” adlı müzik topluluğu ile gece kulüplerinde çalıştı. Hemen ardından TRT Ankara Radyosu'nda program yapmaya başladı. İlk plağını 1964’te çıkardı. 1967’de Samanyolu şarkısı onu zirveye taşıdı ve o şarkıyla Türkiye'de platin plak alan ilk albümüne imza attı. 1 Ekim 2012’de kanser nedeniyle hayata veda eden sanatçı,  74 yıllık hayatına onlarca albüm sığdırdı. Kadıköy sakini Berkant, son konserini, Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği 80’li Altın Yıllar etkinliği kapsamında 4 Ağustos 2012’de Özgürlük Parkı’nda vermişti.

ARŞİV