Yılın son büyük mitingi Kadıköy'de

“Marmara kentsel-ekolojik kıyımın eşiğinde” diyen kent savunucuları herkesi 28 Aralık’ta Kadıköy’deki Marmara mitingine çağırdı. Ancak İstanbul Valiliği mitingi yasakladı.

25 Aralık 2014 - 15:59
“Marmara kentsel-ekolojik kıyımın eşiğinde” diyen kent savunucuları herkesi 28 Aralık’ta Kadıköy’deki Marmara mitingine çağırdı. Ancak İstanbul Valiliği mitingi yasakladı. Kent savunucuları ise mitingi yapmaya kararlı olduklarını söyledi.
 

 

İstanbul Kent Savunması ve Kuzey Ormanları Savunması, kent ve doğa katliamına karşı Marmara’yı ve yaşamı savunmak için 28 Aralık Pazar günü Kadıköy’de miting düzenliyor. 11.00’de Boğa’da buluşacak gruplar İskele Meydanı’na yürüyecek. Bisikletli Ulaşım Platformu ise saat 10.30’da Caddebostan sahilinde Migros’un yanındaki alanda buluşup ziller ve düdüklerle Suadiye-Bostancı-Bağdat Caddesi-Erenköy-Kızıltoprak-Kadıköy güzergâhında yavaş tempoda pedal çevirerek kent mitingine dâhil olacak. Mahalle Dayanışmaları, kendi mahallelerinde buluşup Kadıköy’e yürüyecek.
Mitingle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Marmara Kent ve Doğa Mitingi Komitesi adına  konuşan Çiğdem Çidamlı, Marmara bölgesinin otoyollardan, termik santrallere, sanayiden, yapılaşmaya karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çekti.
Miting öncesi Marmara bölgesindeki çeşitli kentlerde mücadele eden gruplarla toplantılar gerçekleştirdiklerini anlatan Çidamlı ,mitingi ortak bir Marmara savunma ağı örmenin adımı olarak gördüklerini söyledi.
 

ARŞİV