Yıllar sonra ilk vapur yanaştı

Yeni hatların hizmete alınmasıyla birlikte, uzun yıllardır deniz ulaşımına kapalı olan Tarihi Moda İskelesi de yeniden vapurlarına ve yolcularına kavuştu

03 Kasım 2022 - 15:21

İBB, şehir içi ulaşıma nefes aldıracak yeni deniz yolu hatlarını açtı. Kıyıya paralel ve iki kıta arasında sefer yapacak 7 yeni deniz yolu hattı 1 Kasım itibariyle hizmete girdi. Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Fünikülerine entegre olan 2 yeni hat ise 28 Ekim’de açıldı. 1 Kasım’dan itibaren deniz hatlarına ya da deniz hatlarından yapılan tüm aktarmalar yüzde 50 indirimi olacak. Yeni hatların, deniz ulaşımını kısa vadede yüzde 17 artırması hedefleniyor.

MODA İSKELESİ’NE İLK VAPUR YANAŞTI

Yeni hatların hizmete alınmasıyla birlikte, uzun yıllardır deniz ulaşımına kapalı olan Tarihi Moda İskelesi de yeniden vapurlarına ve yolcularına kavuştu. İki kıta arasında hizmet verecek Bostancı – Moda – Kadıköy – Kabataş Hattının sefer süresi 70 dakika olacak. Hatta günlük 10 sefer yapılması planlanıyor. Bu hatta kış yolcu kapasitesi en az 220 kişi, yaz yolcu kapasitesi en az 330 kişi olan yolcu motoru kullanılması planlanıyor.


ARŞİV