Yük kamyonu bir can daha aldı

Moda’da meydana gelen kazada 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Özge Kandemir yük kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetti. Kamyon şoförü adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

13 Ekim 2016 - 15:18
Erhan DEMİRTAŞ
Üniversite öğrencisi Özge Kandemir’in hayatını kaybettiği kaza 7 Ekim Cuma günü öğleden sonra Tuğlacı Emin Bey Sokak üzerinde meydana geldi. Moda Spor Kulübü lokalinin emniyetle paylaştığı kamera görüntülerinde bir yük kamyonunun, sokağın köşesini dönerken Kandemir’i ezerek ölümüne neden olduğu ve bölgedeki insanların koşarak kaza mahalline geldiği görülüyor. Genç kadın, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken kamyon sürücüsü Aydın Y., sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Özge Kandemir’in teyzesi Sultan Özer, Gazete Kadıköy’e açıklama yaptı. Yeğeninin bir mühendislik fuarı için Ankara’dan İstanbul’a geldiğini söyleyen Özer, “Arkadaşıyla beraber Ankara’dan yola çıktılar. Annesi televizyonda kaza haberlerini görünce Özge’ye uçakla gitmesini söylemiş. Uçaktan indikten sonra arkadaşlarıyla buluşmak için Kadıköy’e gitmiş. Ama kaldırımda beklerken bir hafriyat kamyonun altında kalarak can verdi” diye konuştu.
Son zamanlarda İstanbul’da özellikle Kadıköy’de hafriyat kamyonlarının yarattığı kazalar sebebiyle ölümlerin arttığını ifade eden Özer, “Ben Ankara’da yaşıyorum. Kazanın yaşandığı sokak nasıldır bilmiyorum. Ancak buna bir çözüm bulunmalı. Şoför serbest bırakıldı ama biz tutuklanması için itiraz ettik. Ancak tek başına bunun yeterli olacağını düşünmüyorum. Bu kazalardan sadece şoförlerin sorumlu tutulması doğru değil. Belediyenin, emniyetin ve ilgili bakanlığın da bu kazalarda sorumluluğu var. Kızımızı kaybettik. Özge ilk değil ama son olsun istiyoruz” diye konuştu.

“TRAFİK POLİSİ AZALDI”
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İstanbul’da meydana gelen kazaların ciddi şekilde arttığını ifade eden Nuhoğlu, “Kamyonun öğle saatlerinde orada ne işi var?  Kadıköy Belediyesi olarak biz ceza yazamıyoruz. Çevre Müdürlüğümüz sadece kirlilikten kaynaklı ceza yazabiliyor. Trafik polisi sayısı azaldı. Bu nedenle trafik ile ilgili güvenlik açığı oluşmaya başladı. İstanbul sürekli büyümeye devam ediyor. Şehrin bu şekilde genişlemesi sorunların da artacağı anlamına geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kazalar ile ilgili görüşlerimi dile getirdim. Kamyonların giriş çıkış zamanlarını belirli saatlere almak gerektiğini ifade ettim. İnsan yoğunluğunun yaşandığı saatlerde sokakların kamyon girişine kapalı olması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

SON BİR YILDA DÖRT ÖLÜM
Kadıköy’de son bir yılda hafriyat kamyonlarının sebep olduğu toplam dört ölümlü kaza meydana geldi. Bunların ilki 19 Mart 2016 tarihinde Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde meydana gelmişti. Yolun karşısına geçmeye çalışan 78 yaşındaki Hüseyin Özbudak yaşamını yitirmişti.
İkinci ölümlü kaza ise Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleşti. 12 Mayıs 2015 tarihinde Kurbağalıdere’nin balçığını taşıyan hafriyat kamyonu yaya yolunda yürüyen Şule İdil Dere’yi ezerek öldürmüştü. Şoför ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Üçüncü kaza ise 15 Haziran 2016 tarihinde Suadiye’de meydana geldi. Seyir halindeki kamyonda yüklü gaz betonlar, ağaca takılarak kaldırımda yürüyen 50 yaşındaki Ayşe Altın’ın üzerine düşmüştü. Kilolarca ağırlıktaki beton kalıplar altında kalan kadın feci şekilde can vermişti.

 

ARŞİV