Yoga ile bedeninizin volümünü açın

Yoga sayesinde, tüm solunum sisteminizi; burun, sinüsler ve akciğerlerini temizleyebilir, kandaki oksijen miktarını arttırabilirsiniz.

16 Mart 2012 - 10:40

Yoga sayesinde, tüm solunum sisteminizi; burun, sinüsler ve akciğerlerini temizleyebilir, kandaki oksijen miktarını arttırabilirsiniz.

Doğru ve tekniğine uygun yapıldığında solunum, sindirim, dolaşım ve sinir sistemleri açısından yoganın birçok faydası olduğunu söyleyen Yoga Eğitmeni Semra Onaran, yoganın bedenin sesini açtığını, kişinin zihnini canlandırıp, üçüncü gözü açtığını söyledi. Uzun yıllar spor yapan, veteran olarak yaptığı atletizm sporunda da birçok madalya ve şampiyonluklar elde eden Kadıköy’ün şampiyon atleti ve Yoga Eğitmeni Semra Onaran, “Yoganın bir sihri var ve insanı içine çekerse önce fiziksel, zamanla da zihinsel dönüşüm başlıyor. Yoga sayesinde bedenin sesinin volümü açılıyor ve bu çok önemli. Yoga bir yaşam sanatı, derin ve engin bir okyanustur. Her yoga yaptığımız an, bize o anın önemini hatırlatır. Yoga, eylemdeki hünerdir ve bütünlüktür. Genel olarak tüm beden sistemlerimiz gelişir. Kan basıncımız düşer. Uyku kalitesi artar. Zihin sakinleşir. Yoga özgün ve özgür bireyler olarak hayatı tüm potansiyelimizle yaşayabilmekle ilgilidir. Yaşam enerjimiz nefestir. Nefesimizi kontrol etmeyi öğrendiğimizde enerji tıkanıklıkları akışını bulur ve rahatlatır. Nefese odaklanarak yapılan hareketlerde uzun süre kalmak bize sabrı öğretir ve bunu öğrendiğimizde kendimizi daha sakin ve huzurlu hissederiz” dedi.
YÜZ YOGASI İLE 10 YIL GENÇ GÖRÜNÜN
Yogada nefes unsurunun önemine değinen ve yoga nefesinin faydalarını anlatan Semra Onaran, “Nefes alma tekniklerinin en önemli olanı; karın-göğüs nefesidir. Akciğerleri tam kapasite çalıştırarak, beynin ve tüm vücudun oksijen ve ‘prana’ denilen vücut enerjisi ile beslenmesini sağlar” dedi.
Yogada yan körük nefesi doğru uygulandığında, tüm solunum sistemimizi; burun, sinüsler ve akciğerleri temizlediğini, kandaki oksijen miktarını arttırdığını anlatan Onaran, karın kaslarının sıkıştırılmasının, akciğer, dalak, pankreas, mide ve kalbe masaj etkisi yaparak vücudu canlandırdığını söyledi.
“Gençlik ve yüz yogası yaparak, 10 yıl genç görüneceksiniz. 2 yıl, 5 yıl, 10 yıl önce çekilmiş fotoğraflarınıza bir bakın: Aynı insan mısınız? Geçen zamanla birlikte değişen görüntünüze bir bakın. Durum değerlendirmesi yapın. Yüz yogası sadece bir dizi yüz hareketi değil, yoga prensiplerine dayanan etkili bir alternatif bakım ve tedavi sistemidir. Bu sistemi doğru metotlarla uyguladığınızda olumlu sonuçlar elde edersiniz” diye konuştu.
Yoga Eğitmeni Semra Onaran, Büyük Kulüp ve Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi’nde haftanın belirli günlerinde gönüllü olarak yoga eğitimleri veriyor ve derslerine ilgi çok yoğun.

ARŞİV