Yoğurtçu'dan gözaltılara protesto

Yoğurtçu Parkı Forumu, Gezi direnişçilerinin gözaltına alınmasına ve Haydarpaşa Garı’nın insansızlaştırılmasına karşı yürüyüş yaptı.

14 Ağustos 2013 - 13:43
Kadıköy Yoğurtçu Parkı Forumu, 1 Ağustos Perşembe akşamı, Gezi direnişi nedeniyle süren gözaltı ve tutuklamalara ve Haydarpaşa’nın turizm ve konaklama merkezi yapılmak için insanlardan tecrit edilmesine karşı yürüdü.
Kadıköy Boğa heykeli önünde toplanan kitle, Haydarpaşa Garı’na yürüdü. “Diren Kadıköy. Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” ve “4+4+4 yıkımdır okullar bizimdir” yazılı pankartlar açan kitle, “Haydarpaşa halkındır, halkın kalacak”, “Gözaltılar tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganlarını attı.
Haydarpaşa Dayanışması’nın 60. Perşembe Buluşması’na katılan kitle adına bir basın açıklaması yapıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Haydarpaşa Gar ve çevresindeki 1 milyon metre kare kamusal araziyi Haramilere yedirmemek için “Haydarpaşa Gar Asla Yalnız Kalmayacak” sloganı ile mücadeleye başladık bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bedeli kuruşuna kadar halk tarafından ödenmiş olan Haydarpaşa Gar ve çevresindeki araziyi çocuklarımıza, torunlarımıza kamu malı olarak teslim edeceğiz. Asla sessiz kalmayacağız, bu yağma projeleri çöpe atılıncaya kadar “Haydarpaşa Gardır, Gar kalacak” diye haykıracağız.”
Haydarpaşa Garı’nın önünde forum düzenleyen kitle, buradan İmam Hatip’e çevrilmek istenen Acıbadem’deki Özdemiroğlu İlköğretim Okulu’nun önüne yürüdü.

ARŞİV