Yol üstü lokantalarının hikâyesi...

Kadıköy'ün ünlü lokantası Çiya'nın yayını olan “YemekveKültür”ün kış sayısı yayınlandı.

25 Nisan 2013 - 16:18

Kadıköy'ün ünlü lokantası Çiya'nın yayını olan “YemekveKültür”ün kış sayısı yayınlandı. Son cemrenin de toprağa düştüğü ve baharın müjdelendiği bugünlerde, dergi de her zaman güncelliğini koruyan bir yazı ile başlıyor bu sayısına; 1949 yılında Aydede'de yayınlanmış olan Refik Halid Karay'ın Domates’in ikbâli yazısı... Dergide, bir süre önce yaşamını yitiren Buğday hareketinin fikir babası ve Buğday Derneği'nin kurucusu, ekolojik yaşamı destekleme konusunda herkese örnek olan Viktor Ananias, kendi kaleminden (derginin 3. sayısına yazdığı) bir makale ile anılıyor. Dergide, “Yol Üstü Lokantalar: Sıkıntıyı Doyurmak” başlıklı bir yazı kaleme alan Tanıl Bora ve Fuat Şen bizi yol üstü lokantalarına götürüyor. Musa Dağdeviren de kahve(hane) kültürünün, günümüzdeki kaybolan ve yozlaşan yapısına bakıyor. Dergide Alanya mutfak kültüründen pastanelere farklı konularda ilginç ve doyurucu yazılar yer alıyor.


ARŞİV