Yürekler ihtiyaç sahibi öğrenciler için buluştu

Suadiye Gönüllüleri; Kadıköy Belediyesi ve tiyatro sanatçısı Tilbe Saran’ın katkılarıyla düzenlenen söyleşide, ilköğretim öğrencilerine destek amacıyla eğitimseverleri tek platformda buluşturdu.

28 Şubat 2013 - 13:51

Suadiye Gönüllüleri; Kadıköy Belediyesi ve tiyatro sanatçısı Tilbe Saran’ın katkılarıyla düzenlenen söyleşide, ilköğretim öğrencilerine destek amacıyla eğitimseverleri tek platformda buluşturdu.  Altın Portakal başta olmak üzere, sayısız yarışma ve etkinliklerde büyük ödülleri göğüsleyen Türkiye’nin ender değerlerinden tiyatro sanatçısı Tilbe Saran, Moda Deniz Kulübü’nde eğitime katkı amacıyla katıldığı özel söyleşide, eğitimseverlere geçmişten günümüze tiyatroyu anlattı.  “Tiyatro, insanın kendini gördüğü sanat dalıdır. Oyuncu ve seyirci, aslında tiyatroyu birlikte oynar” diyen Saran, tarih yolculuğu tadındaki söyleşi sonunda uzun süre alkışlandı. Yılların eskitemediği başarılı sanatçı, katılımcılara ve Suadiye Gönüllüleri’ne davetlerinden dolayı teşekkür etti. Etkinliğe Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu ve Belediye Meclis Üyeleri Gülçin Ergun ve Nurhan Kutman ile Merhum Başbakan Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü de katıldı.  Suadiye Gönüllüleri Başkanı Gülsevim Baştuğ da etkinlikte yaptığı konuşmada, “Eğitim Komitemiz, öğrenci ve velilere yönelik söyleşi hazırlıyor. Sağlık Komitemiz, tahsis edilen çeşitli salonlarda doktorları konuşmacı olarak getiiyor. Etkinliğimize ve öğrencilerimize yönelik desteklerini esirgemeyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e de Suadiye Gönüllüleri adına teşekkürlerimi sunarım” dedi Suadiye Gönüllüleri tarafından, tiyatro sanatçısı Tilbe Saran ve Moda Deniz Kulübü Müdürü Ayhan Alp Akın’a, eğitime destekleri nedeniyle plaket verildi. Saran ve Akın da Suadiye Gönüllüleri yetkililerine teşekkür etti.

SUADİYE’DE TSM KONSERİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Klasik Kemençe Sanatçısı Şef Sertaç Tezeren yönetimindeki Suadiye Gönüllüleri Korosu, unutulmaz bir konser verdi. Kadıköy Belediyesi Nikâh Salonu’nda düzenlenen konsere ilgi büyüktü. Konserde, eski ve yeni eserler, koro ile misafir sanatçılar tarafından icra edildi. Darülaceze sakinlerinin ve TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) Çamlıca Özel Bakım Merkezi sakinlerinin de davet edildiği konser, coşku ve keyifle izlendi. Seyirciler de zaman zaman şarkılara eşlik ettiler. Davet edilen bestecilerin eserleri de icra edildi. Konserin finali, misafir sanatçı Adem Tay’ın seslendirdiği şarkılarla yapıldı. Dinleyiciler, konserin tekrarını istedi. 

ARŞİV