Yüzbinler Bağdat Caddesi'nde yürüdü

Bu yıl Kadıköy Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Yürüyüşü'nde favori renk kırmızı beyazdı.

23 Mayıs 2013 - 13:24

MUSTAFA SÜRMELİ                                  

 Kadıköylüler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Bağdat Caddesi’nde düzenledikleri, “Gençlik Yürüyüşü” ile  kutladılar… Kadıköy'de kutlamalar, 19 Mayıs Pazar sabahı saat 09.00 da Kadıköy İskelede bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ve saygı duruşuyla başladı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün de katıldığı Çelenk Sunma Töreni’ne Kadıköylüler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları katıldı. Kutlamaların doruk noktasını ise akşam Bağdat Caddesi’nde düzenlenen Atatürk’e Saygı ve Gençlik Yürüyüşü oluşturdu. İlki geçen yıl düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Yürüyüşü,  Sivil Toplum Kuruluşları ve binlerce Kadıköylünün katılımıyla bu yıl tekrarlandı.

MİLLETVEKİLLERİ DE ORADAYDI
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için Kadıköy’ü seçenler saat 19.00 da Bağdat Caddesi Suadiye Işıklarda buluştu. Ellerinde Türk Bayraklarıyla caddeyi dolduran Atatürk sevdalıları, özel olarak süslenen Cumhuriyet Tırının arkasından Göztepe’ye kadar kilometrelerce yürüdü. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleşen yürüyüşe, CHP İstanbul Milletvekilleri, Gürsel Tekin, Akif Hamza Çebi, Kadir Gökmen Öğüt, Nur Serter ve Mahmut Tanal da katıldı.  

KIRMIZI BEYAZ SEL
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen yürüyüş sırasında vatandaşlar ellerinde sadece Türk Bayrakları taşıdılar. Cumhuriyet Tırından çalınan marşlara eşlik eden katılımcılar zaman zaman da slogan attılar. Yaklaşık iki buçuk saat süren yürüyüşe vatandaşlar kafelerden, evlerinin balkonundan ve işyerlerinden alkışlarla ve bayrak sallayarak destek verdiler. Yürüyüş, Göztepe Işıklarda Atatürk, silah arkadaşları ve Hatay Reyhanlı’da hayatını kaybeden yurttaşlar için yapılan saygı duruşu ve ardından okunan istiklal marşı ile son buldu. Yürüyüş sonunda konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da milli mücadeleyi başlatarak Türkiye Cumhuriyetini kurduğunu, 23 Nisan, 19 Mayıs ve 29 Ekimleri kutlamaktan asla vazgeçmeyeceklerini de söyleyerek, “Mücadele edeceğiz ve başaracağız” dedi. Başkan Öztürk konuşmasının sonunda, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ne Gençlerin verdiği yanıtı okuyarak, yüz binlerce katılımcıya hep bir ağızdan tekrarlattı.
 

ARŞİV