Öz Kadıköylüler'den Ekdal'a ziyaret

Öz Kadıköylüler Grubu, ''Kadıköy'ün özü'' Müfit Ekdal'a Kadıköy’e katkılarından dolayı şükran plaketi verdi.

26 Temmuz 2011 - 14:29

Kendilerini ''gerçek Kadıköylü'' olarak tanımlayan bir grup Kadıköylünün kurduğu ''Öz Kadıköylüler'' grubu, “Kadıköy’ün Öz”ü olarak tanımladıkları Dr. Müfit Ekdal'ı ziyaret etti.
12 Temmuz Salı günü Ekdal’ın Feneryolu’ndaki evinde gerçekleşen ziyarete, grup üyeleri Dr. Kemal Pelit, Atilla Çayhan, Vehbi Ataç, Enis Özaydın ve İnci Köprülü katıldı. Grup, Ekdal'a
''Grubumuzun Şeref Üyesi Sayın Dr. Müfit Ekdal’a Kadıköy’e katkılarından dolayı şükranlarımızı sunarız'' yazılı bir şükran plaketi verdi. Ekdal, ziyarette konuklarını 1870 ile 1970 arasındaki yılları kapsayan tam bir asırlık yolculuğa çıkardı. İstanbul siluetinde önemli rol oynayan mimarlardan Aleksandr Valery ile D. Aramco’nun Haydarpaşa Numune Hastanesi, Haydarpaşa Lisesi gibi binalara olan etkilerinden, yine Aleksandr Valery’nin farklı disiplinleri kullanarak Batı-Doğu sentezini yakaladığı 125 yıllık Pera Palas Oteli anılarını anlatan Dr. Müfit Ekdal; Fenerbahçe, Moda ve Acıbadem hakkında ilgi çekici hikâyeler anlattı. Atatürk ile birkaç defa karşılaştığını da paylaşan Ekdal, ''Hala ürperiyorum. Bakışlarında müthiş bir ışık, manyetik bir etki vardı. Beş yıl boyunca Celal Bayar’ın doktorluğunu yaptım. O da bana aynı şeyi söylerdi'' dedi. Ekdal’ın eşi Celile Ekdal da Öz Kadıköylüler Grubu’nun eşini hatırlamalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öz Kadıköylüler kimdir?

Öz Kadıköylüler Grubu, geçtiğimiz aylarda Dr. Kemal Pelit ve makina mühendisi Canerhan Tipi öncülüğünde, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta kuruldu. Daha sonra yüzyüze de bir buluşturma gerçekleştiren grupta, ''Kadıköy ile köklü bağları olan'' 1000'i aşkın kişi bulunuyor.


 

Etiketler; Müfit Ekdal

ARŞİV