Zabıta 187 yaşında

Zabıta Haftası kapsamında Teşkilatın kuruluşunun 187. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

04 Eylül 2013 - 13:34
HABER: MUSTAFA SÜRMELİ
FOTOĞRAFLAR: GÜRBÜZ ENGİN

Zabıta Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü ve Zabıta Haftası düzenlenen törenle kutlandı. Zabıta Haftası kutlamaları kapsamında 2 Eylül 2013 Pazartesi günü 09.00’da Taksim Atatürk Anıtı’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. İstanbul’daki belediyelerin zabıtalarının da katıldığı törende Kadıköy Belediyesi Zabıtası da Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

KENTİN OLMAZSA OLMAZI

Zabıta Müdürü Hakkı Aydın, Zabıta Teşkilatı’nın 187. kuruluş yıldönümü dolayısıyla gazetemize yaptığı açıklamada, belediye zabıtasının kent düzenindeki rolüne vurgu yaptı. Teşkilatın kuruluşunun aslında Fatih Sultan Mehmet dönemine uzandığını söyleyen Hakkı Aydın, 1 Ağustos 1856’da bugünkü modern Zabıta Teşkilatı’nın temelinin atıldığını belirtti. Kent düzeninin temini, kentte yaşayanların huzur ve sükûnu, güvenli ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak adına günün 24 saati zabıtanın görev başında olduğunu ifade eden Aydın, “Belediye faaliyetlerinin tümünün altında zabıta emeği ve imzasını görmek mümkün” dedi.
Belediye zabıtasının, kent ve kentlinin olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Aydın, Kadıköy Belediye Zabıtası olarak iyi işler yaptıklarına inancının tam olduğunu vurgularken, özveriyle çalışan tüm mesai arkadaşlarına teşekkür etti. Yöneticilerinin kendilerine verdiği desteği de unutmayan Aydın, “Yöneticilerimizin hoşgörüsünü taktirle karşılıyoruz. Çalışmalarımızda her türlü desteği ve kolaylığı sağladılar” diye konuştu.
Zabıta hizmetlerinin yürütülmesindeki sıkıntılardan da bahseden Aydın, halktan, esnaftan anlayış beklediklerini de söyledi.

JAPON TURİSTLER DE TEBRİK ETTİ

Kadıköy Belediyesi Zabıta memurları Taksim’deki törenin ardından topluca Büyük Çamlıca’ya giderek, burada İstanbul manzaralı toplu fotoğraf çektirdiler. Çamlıca’ İstanbul’u seyreden zabıtalarımıza ilgi büyüktü. Çamlıca Tepesi’ni gezen Japon turistler şık üniformalarıyla dikkat çeken zabıta memurlarımızın yanına gelerek onlarla fotoğraf çektirdiler ve bol bol zabıtalarımızın fotoğraflarını çektiler. Bu sırada Japon turistlerle Zabıta Müdürü Hakkı Aydın ve zabıta memurlarıyla esprili bir sohbet ortamı da oluşuverdi.

ARŞİV