Zaman bankasına el uzatın...

Para yerine zaman’ın kullanıldığı sosyal değişim hareketi Zumbara, yoluna bağımsız bir şekilde devam edebilmek için destek arayışında..

06 Haziran 2013 - 13:36
Para yerine zaman’ın kullanıldığı sosyal değişim hareketi Zumbara, yoluna bağımsız bir şekilde devam edebilmek için destek arayışında..
 
Gökçe UYGUN
 Türkiye’den ve dünyadan birçok farklı sosyal girişimcilik ödülü alan, Türkiye’nin ilk alternatif ekonomisi olan ve farklı birçok şehir, üniversite, mahalle ve kurumda sağlıklı topluluklar kurmayı başaran Zumbara yoluna bağımsız bir şekilde devam edebilmek için biayda.com'da kitlesel finansman ile destek arıyor!
Kadıköy’de de bir birimi bulunan Zumbara ekibi, “Yatırımcımızın bizim kurmaya çalıştığımız yeni ekonomik sistemi parayla ölçmesinin Zumbara değerlerine ve niyetine uymamasından dolayı yatırımcımızdan ayrıldık. Bizim Zumbara'yı buralara getirmek için kullandığımız kişisel kaynaklarımız tükendi. Daha gidecek çok yolumuz, yapacak çok fazla şeyimiz ve bol bol enerjimiz var. Bu nedenle bir kitlesel fonlama kampanyası yapıyoruz ve buradan toplayacağımız destek ile öncelikle programcılarımızın maaşlarını ve sunucu masraflarımızı ödeyeceğiz, ardından da Zumbara koordinatörlerinin görevlerine devam edebilmeleri için hayati ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olacağız” diyor. Eğer siz de paranın yarattığı değer dünyasını sorguluyorsanız, başka türlü bir dünyanın mümkün olabileceğine inanıyorsanız, dünya cömertlik üzerine tasarlansaydı diye düşünüyorsanız, hem Zumbara'ya katılmaya hem Zumbara’ya destek olmaya davet ediliyorsunuz...
Yapmanız gereken tek şey, Türkiye’deki ilk kitlesel finansman sitelerinden biri olan biayda.com'a girerek, Zumbara’nın kampanyasını incelelemek ve 28 Haziran'a dek istediğiniz miktarda destek olmak.
 
DANS ÖĞRET, NAKIŞ ÖĞREN...
 
Zaman bankasının ana fikri; insanlar arası paylaşım ve güveni arttırmak için para yerine zaman kullanmaktan geçiyor. Zumbara üyeleri, sahip oldukları en değerli şeyi, zamanlarını birbirleri ile paylaşıyor. Birbirlerinin hayatını kolaylaştırıyor ve güzelleştiriyor. Dil pratiği, müzik, resim dersleri, tiyatroya davet, bilgisayar tamiri, iş planı hazırlama, dert dinleme, yoga, meditasyon, tadilat ve taşınmaya destek vb. bir çok konuda topluluk üyeleri birbirlerini destekliyor. Zumbara, online bir oluşum olmanın ötesinde, insanların belirli bir mekânda bir araya gelerek bi çok etkinliğin de düzenlendiği bir topluluk hareketi. Katılımcılar takas şenliklerinde, açık pazarlarda ve Zumbara sahnesinde bir araya geliyorlar.
zumbara.com

ARŞİV