Özdemir Asaf'ın dünyası Kadıköy'de

Türkiye’nin en büyük şairlerinden Özdemir Asaf, Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde ağırlanacak.

02 Ekim 2015 - 11:37
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından hazırlanan Bir Usta Bir Dünya: Özdemir Asaf “Tüm dünyayı kucaklamak istedim; kollarım yetişmedi” sergisi, 2 Ekim  – 23 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Türkiye’nin en büyük şairlerinden Özdemir Asaf, Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde ağırlanacak.
“Yaşamak değil,/ Beni bu telâş öldürecek”, “Sen bana bakma,/ Ben senin baktığın yönde olurum”, “Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu,/ Birinciliği beyaza verdiler”, “Yalnızlık paylaşılmaz / Paylaşılsa yalnızlık olmaz” dizeleriyle sevdiğimiz Özdemir Asaf, büyük bir sergiyle anılıyor.
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından hazırlanan Bir Usta Bir Dünya: Özdemir Asaf “Tüm dünyayı kucaklamak istedim; kollarım yetişmedi” sergisi şairin fotoğraflarıyla, kişisel evrakıyla, defterleriyle, elyazılarıyla yaşamöyküsünü ve sanatçı kişiliğini gözler önüne seriyor.
Onlarca şiiri ezberimizde olan, dizeleri dillere pelesenk olmuş; şarkılara söz, mektuplara alıntı olmuş büyük şair Özdemir Asaf, diliyle, dünyasıyla, insana bakış açısıyla olağanüstü bir özgünlüğe sahipti. Şimdi onun bu özgün dünyasına tanık olmanın zamanı.
Sergi, 23 Ekim’e kadar pazartesi günleri hariç her gün Caddebostan Kültür Merkezi’nde görülebilir.

BİR ŞEYİN ADI
Önce, büyük büyük düşündüm;
Sonra büyük büyük yaşadım.
Ne varsa, onlar aldı.
Şimdi bana küçük bir ölüm kaldı.

Özdemir ASAF

 

ARŞİV