Özdemiroğlu için 10 bin imza!

Özdemiroğlu İlköğretim Okulu’nun imam hatibe dönüşmesini istemeyen Acıbadem ve Yeldeğirmeni Mahalle Dayanışmaları, topladıkları 10 bin imzayı Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti.

04 Eylül 2013 - 15:56
Sümeyye YAMAN

Acıbadem’de bulunan Özdemiroğlu Ortaokulu’nun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine karşı bir araya gelen semt sakinleri, imza kampanyası, yürüyüşler ve basın açıklamaları ile seslerini duyurmaya çalışıyor.
Acıbadem ve Yeldeğirmeni Mahalle Dayanışmaları olarak haftalardır Kadıköy’ün çeşitli noktalarında imza masaları açan grup, 3 Eylül Salı günü Kadıköy Postanesi önünde bir araya gelerek topladıkları 10 bini aşkım imzayı Başbakanlığa, muhalefet partilerine ve Milli Eğitim Bakanlığı’nagönderdiler.Aralarında çocukların da olduğu grup “Özdemiroğlu Ortaokulu’nun İmam Hatip Ortaokulu olmasına izin vermeyeceğiz” pankartı ve “4+4+4’e hayır”, “Asırlık okuluma dokunma”, “Okulumuzu elimizden alırken sordunuz mu?”, “Her çocuk değerlidir” dövizleriyle Bahariye’de bulunan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü.
Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hamdi Çalık, veliler ve mahalle sakini Nursel Özbarutcu’nun da olduğu 6 kişilik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar ile görüştü. Mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Ayar, kendisine teslim edilen 10 bin 500 imzayı yetkili makamlara ileteceğini söyledi.

“İMZALARIMIZIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Görüşmenin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı. Mahallelileri temsilen Nursel Özbarutcu basın açıklamasını okudu. Okulların açılmasına çok az bir süre kaldığı halde öğrencilerin eğitim-öğretim sürecine dair bir belirsizlik olduğunu belirten Özbarutcu “Özdemiroğlu’nun imam hatipleştirilmesi ile yakın bölgede okul bırakılmayarak, öğrenciler imam hatibe gitmeye zorlanmaktadır” dedi. Özbarutcu, okulda geçen yıl okuyan çocukların kaydının İkbaliye Ortaokulu’na alındığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Okulumuza mahalle dışından bindirme kayıtlar yapılmaktadır. Okulumuzda geçen yıl okumakta olan çocuklarımızın kaydı İkbaliye Ortaokulu’na alınmıştır. Velilerimize öğrencilerimizin Özdemiroğlu’nda okumaya devam edeceği ancak kayıtlarının İkbaliye Ortaokulu’nda götürüleceği bilgisi verilmiş, olası tepkiler azaltılmaya çalışılmıştır. Bir yığın sorun doğurmuş olan bu sistem, bu haksız ve ucu belli olmayan uygulamanın çocuklarımıza hiçbir yarar getirmediği gibi bu yaşlarında yaşadıkları travma ömür boyu korunacaktır.”
Özbarutcu açıklamayı şu sözlerle sonlandırdı: “Acıbadem ve Yeldeğirmeni halkının ve velillerin tavrı nettir. Özdemiroğlu’nun imam hatip olmasını istemiyoruz ve imzalarımızın sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. İmzalarımızın acilen dikkate alınmasını ve okulumuzun eğitim ve öğretim kalitesi arttırılarak Özdemiroğlu Ortaokulu olarak eğitime devam etmesini istiyoruz.” 
Eylem, alkış ve sloganlarla sona erdi.

ARŞİV