Özdemiroğlu'na imam hatip tabelası asıldı

Özdemiroğlu Ortaokulu’nun imam hatibe döndürülmesini istemeyen velilerin eylemleri sürerken, okula imam hatip tabelası asıldı bile…

18 Eylül 2013 - 16:11
Acıbadem’in 100 yıllık okulu Özdemiroğlu Ortaokulu, Ortaokulu 2013-14 eğitim öğretim yılına “Özdemiroğlu İmam Hatip Ortaokulu” olarak başladı. Okulun 5. sınıflarına öğrenci alarak imam hatip eğitimine başlanacak, bu eğitimin yanında 6., 7. ve 8. sınıflarda ise geçici olarak ortaokul eğitimine devam edilecek.
Okulun kendilerine sorulmadan dayatmacı bir şekilde değiştirilmesine karşı çıkan Acıbadem mahalle halkı da okulların açıldığı gün olan 16 Eylül pazartesi sabahı saat 08:30dan itibaren tekrardan pankart ve dövizleriyle okulun imam hatip olmasını protesto ettiler. Acıbadem Dayanışması adına yapılan açıklamada bugüne değin birçok başarılı öğrenci yetiştiren ve tarihi bina yapısı ile Acıbadem’in, Hasanpaşa’nın, Yeldeğirmeni'nin simgesi haline gelen Özdemiroğlu Ortaokulu’nun dönüşümüne karşı kitlesel eylemler yapıldığı, 10 bini aşkın imza toplandığı anımsatılarak, Kadıköy İlçe Milli Eğiitm Müdürlüğü’ne teslim edilen bu imzaların ve yasal srürecin takipçisi olunacağı belirtildi. Açıklamada, “Bizler bu mahallede yaşayan, çocuklarını burada okutan, burada öğretmenlik yapan, bu okuldan mezun olmuş, bu okulda çocuklarını torunlarını okutmuş ve bundan sonrada okutmak isteyen insanlar olarak 100 yıldır Acıbadem, Hasanpaşa ve Yeldeğirmeni mahallelerine hizmet veren okulumuzun imam hatip okuluna dönüştürülmesine karşıyız. Bundan sonra da okulumuzu geri alana dek mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi.

ÖZDEMİROĞLU’NDA NELER OLACAK?
Acıbadem Dayanışması’nın öngörülerine göre okulun imam hatip olmasıyla şu sorunlar yaşanacak;
•2013-2014 eğitim-öğretim yılında aynı çatı altında hem imam hatip eğitimi, hem normal eğitim hem de anaokulu verilecek, böylelikle veliler ve öğrenciler arasında büyük sorunlar yaşanacaktır.
•Bu eğitim öğretim yılında normal eğitimine Özdemiroğlu'nda devam eden yüzlerce öğrenci (6. ve 7. sınıflar) önümüzdeki dönem çevredeki diğer okullara kaydırılacaktır.
•Hali hazırda sınıf mevcutları 30-35 olan diğer okullarda bu mevcut 50-60 öğrenciye ulaşacaktır. Kalabalık sınıflarda sınıf öğretmenlerinin eğitim verimliliği düşecek çocuklarımızın öğrenme hızları etkilenecektir. Sonuçta kendileriyle yeterince ilgilenilemeyen öğrencilerimiz yaşıtlarından geri kalacaktır.
•Çocuklarımız, AKP iktidarının ideolojisi doğrultusunda bilimdışı bir eğitime tabi tutulacak ve düşünen, araştıran, sorgulayan ve üreten bir birey olmaktan çıkarılacaktır.
•Okulların niteliğinin düşürülmesi ile çocuklarımız özel derslere, dershanelere ve sonuçta giderek piyasalaşan özel okullara mahkûm edilecektir. Böylelikle eğitimin ticarileştirilmesine dönük adımlar hızlandırılken, yoksulların çocuklarının iyi bir eğitim alma şansı daha da azalacaktır.

KADIKÖY’ÜN İMAM HATİP SORUNU MECLİS’TE
Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya şu soruları sordu;
-Kadıköy İlçe sınırlarında imam hatip okuluna dönüştürülmüş kaç okul bulunmaktadır?
-Özdemiroğlu Ortaokulu'nun imam hatip okuluna dönüştürülmesinin gerekçesi nedir?
-Öğrenci velileri çocuklarını Özdemiroğlu Ortaokulu'nun dönüşüme karşı olduklarını topladıkları 10 bin'i aşkın imzayla da dile getirmişlerdir. Velilerin itirazına rağmen dönüşümde ısrar edilecek midir?

ARŞİV