Zeki Gürsül'e 2 yıl 6 ay hapis cezası

Kadıköy’de anaokulu müdürü Ülker Zaman’dan bin 450 lira rüşvet aldığı yönündeki iddiayla tutuklanarak, 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Kadıköy İlçe Milli Eğitim eski Müdürü...

26 Ocak 2011 - 16:39

Kadıköy’de anaokulu müdürü Ülker  Zaman’dan bin 450 lira rüşvet aldığı yönündeki iddiayla tutuklanarak, 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Eski Müdürü Zeki Gürsül, ilk duruşmada 2 yıl 6 ay hapse mahkum edilerek oy çokluğuyla tahliye edildi.
Vatan Gazetesi’nin 11 Aralık 2010 tarihli haberine göre, hakimlerden Alper Şevket Atikalioğlu karara şerh düştü. Atikalioğlu, sanığın, ‘görevi kötüye kullanmak’ yerine ‘irtikap’ suçunda cezalandırıldığını belirtti. Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanık Zeki Gürsül ile avukatları ve müşteki Ülker Zaman katıldı. Gürsül savunmasında “20 yıldan beri görevdeyim. 10 yıldan beri de Kadıköy’de çalışıyorum. 3 kez görevden alındım ve mahkeme kararı ile döndüm. Tayin yolu ile amaçlarına ulaşamayan çevreler isnat edilen suçu işlediğim şeklinde komplo hazırladı. Suçsuzum” diyerek 10 sayfalık yazılı savunma verdi.
Duruşmaya müşteki olarak katılan Ülker Zaman ise “Müdür Bey okula gelerek bana kızının düğün davetiyesini bıraktı ve ‘sen kızımın halası sayılırsın’ diyerek, bulaşık makinesi karşılığı olarak bin 450 lira vermem gerektiğini ve cezamı kestiğini söyledi” dedi.

KARARA ŞERH DÜŞÜLDÜ

Sanık Gürsül’ü 2 yıl 6 ay hapse mahkum eden mahkeme, oy çokluğuyla tahliyesine karar verdi. Üye hakim Alper Şevket Atikalioğlu ise “Sanığın, haksız şekilde kazanç sağlamaya çalıştığı anlaşılmakla TCK’nın 257/1 maddesi uyarınca, ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan cezalandırılması görüşünde olduğumdan, eylemin TCK’nın 250. Maddesi’ndeki İrtikap suçunu oluşturduğu görüşüne katılmıyorum” diyerek karara şerh düştü. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Eski Müdürü Zeki Gürsül'ün dosyası Yargıtay'a gönderildi.


 


ARŞİV