‘Zeytin Çekirdekleri'nin konser heyecanı!

Ayvalık Belediyesi’nin düzenlediği, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin destek verdiği Zeytin Çekirdekleri Projesi kapsamında, çocuklar Kadıköy’de konser verecek

20 Ağustos 2015 - 13:32
Ayvalık Belediyesi’nin düzenlediği, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin destek verdiği Zeytin Çekirdekleri Projesi kapsamında, çocuklar Kadıköy’de konser verecek

Miray BACAK

Ayvalık Belediyesi’nin çocukların ve gençlerin eğitim, sanat, spor yoluyla sosyal yaşamlarını güçlendirmek amacıyla oluşturduğu Zeytin Çekirdekleri Projesi, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin katkısıyla etkinliklerini gerçekleştirmeye devam ediyor.
Kadıköylü çocuklara 2007 yılından itibaren ücretsiz sanat eğitimleri sunan Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ile projenin mimarı olan Ayvalık Belediyesi’nin ortak yürüttüğü çalışmalara başlangıçta 17 farklı ilçe ve köy okullarından 146 öğrenci katıldı. Projenin amacı ise çocukların ve gençlerin mutlu, bilinçli, eşitlikçi, barışçıl ve insancıl yaklaşımları sanat, spor, eğitim aracılığı ile öğrenmelerini sağlamak.

ŞENLİKTE BULUŞTULAR
29 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen İkinci Zeytin Çekirdekleri Şenliği’ndeki çalışmalara destek olmak amacıyla Çocuk Sanat Merkezi Proje Koordinatörü F. Yeşim Altınay, piyano ve keman öğretmeni Özgür Altan, dans öğretmeni Serkan Polat ve dans bölümü ilk mezunlarının oluşturduğu 8 kişilik halk dansları grubu Ayvalık’a gitti.  146 öğrencinin katıldığı çalışmalarda her gün dans, müzik, solfej provaları yapıldı. Şenlik 5 Temmuz günü hep birlikte verilen konser ve halk dansları gösterisiyle sona erdi.

DEVAMI İSTANBUL’DA
Şimdi, projenin ikinci ayağı kapsamında Ayvalık’taki çocuklar Kadıköy’e geliyor. 20 - 23 Ağustos tarihleri arasında Ayvalık’tan gelecek olan 17 keman ve 5 çello öğrencisi Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Keman Orkestrası öğrencileri ile biraraya gelerek çalışmalarını sürdürmeye devam edecekler. Dört gün boyunca saat 09: 00 – 13.00 saatleri arasında devam edecek provalar dışındaki sürede Ayvalık’tan gelen öğrenciler İstanbul ve Kadıköy’ün tarihi yerlerini gezip görme şansını da bulacaklar. 23 Ağustos günü ise çocuklar ve gençler saat 18.00’da Kalamış Parkı’nda Kadıköylülere müzik ziyafeti yaşatacaklar. 
Konser, Kadıköy ve Ayvalık Belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşecek. Çocuk Sanat Merkezi Orkestrası’nın çalacağı iki eserle başlayacak olan konserin devamında ise öğrenciler koro halinde “Zeytin Hasadı” şarkısını seslendirecekler. Çocuk Sanat Merkezi Orkestrası, Zeytin Çekirdekleri Orkestrası ile birlikte altı eseri seyircilere sunacaklar. Gecenin sonunda ise bütün çocuklar sahnede “Ayvalık Çarşı” isimli şarkıyı seslendirecekler.



ARŞİV