Özgür İnsan ve Hakları

Caddebostan Kültür Merkezi’nde 10 Aralık Salı günü, Fikret Şemin ile Saim İkiş, “Özgür İnsan ve Hakları” konulu bir seminer verdiler.

18 Aralık 2013 - 09:58
Caddebostan Kültür Merkezi’nde 10 Aralık Salı günü, Fikret Şemin ile Saim İkiş, “Özgür İnsan ve Hakları” konulu bir seminer verdiler.Semineri Fenerbahçe ve Caddebostan Gönüllüleri ortaklaşa düzenlediler.
M.Ö. 400 yılından ve Konfüçyus’dan başlayarak günümüze kadar gelen özgürlük ve insan hakları kavramları kronolojik sırayla sunuldu. Laiklik ve demokrasi konuları da konuşuldu. Konuşmacılar yaklaşık iki saat süreyle, insan hakları konusundaki filozofların görüşlerini ve özgürlük hakkındaki fikirlerini, “toplam kalite felsefesi”ni ve günümüzdeki uygulamalarını, akıcı bir dille slaytlar ve Zülfü Livaneli’nin ünlü “Ey Özgürlük” parçası eşliğinde anlattılar.
10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 65. yılında hazırlanan program günü ve konusu olarak da izleyicilerin ilgisini çekti.
 
KARMA RESİM SERGİSİ
 
3-9 Aralık tarihleri arasında Caddebostan Gönüllüleri tarafından hazırlanan “Gönül Penceremizden” isimli resim-fotoğraf-rölyef-seramik üzerine boyamalar sergisi, CKM Performans-1 katında yer aldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışına Kadıköy Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nden Ayça Akkaya, Gönüllü Merkezi’nden Engin Baran ile Özlem Sönmez  katıldı. Renkli ve şık bir kokteyl ile açılışı yapılan sergi, 9 Aralık günü sona erdi.
 
CADDEBOSTAN’TA YOGA SEMİNERİ
 
Caddebostan Gönüllü Evi’nde 28 Kasım Perşembe günü “Nefes Teknikleri ve Yoga” konulu bir seminer düzenlendi.
Semineri veren uzman Hale Kamar, nefes almanın yaşamın kaynağı olduğunu, doğru nefes alarak birçok hastalığın önlenebileceğini, beynimizdeki sempatik ve parasempatik sinir sistemlerinin bile doğru nefes almayla doğru orantılı olarak çalıştığını anlattı. Burnumuzun çok önemli olduğunu, sağ ve sol burun deliklerinden alınan nefesle beynimizin sağ ve sol loblarının çapraz çalıştığını anlatarak faydalı bilgiler veren Kamar, omurgamızın doğru duruşuyla akciğerlerimize daha çok hava girdiğini ve solunum sistemimizin daha düzgün çalıştığını belirtti.
Seminerden memnun ayrılan katılımcılar, seminerin tekrarlanmasını istediler.

ARŞİV