Özgür Radyo 20 yaşında!

1995’ten beri Kadıköy’den dünyaya yayın yapan Özgür Radyo, 20’nci yaşını Bostancı Gösteri Merkezi’nde büyük bir konserle kutluyor

30 Aralık 2015 - 19:22
95.1 frekansından yayın yapan Özgür Radyo 1995 yılında Kadıköy’de kurulduğundan bu yana “müzik kutusu olmayacağız” iddiasıyla çıktığı yolda kesintisiz yürüyüşünü sürdürdü ve bugünlere geldi. Düşe kalka, kapana açıla 20 yıl geçti. Baskı, sansür, tehditlerle susturulmak istendi. Çalışanları çeşitli gerekçelerle gözaltına alınıp tutuklandı. Ancak başarılamadı. Halklara, işçilere, emekçilere, kadınlara, LGBTİ’lere, gençlere, farklı inanç kesimlerine mikrofonlarını açan Özgür Radyo, 20 yıllık yayın hayatıyla ezilenlerin sesi olarak ayakta kalan tek radyo oldu.

FARKLI SES FARKLI YORUM
“Farklı ses farklı yorum” sloganıyla yola çıkan Özgür Radyo, saat başı haberleri ve gündeme dair özel programlarıyla, gerçeğin peşine düşenlerin adresi olmayı 20 yıldır sürdürüyor.
20 yıl içinde RTÜK tarafından verilen cezaların onanmasıyla 4 yıla yakın bir süre boyunca kapalı kaldı. Ancak “Özgür Gazete” olarak internet üzerinden yayına devam etti. 2000’li yılların başında internetten yayın yapan ilk radyolardan biri oldu. Bu dönemin ardından dinleyicilerinin gösterdiği dayanışmadan aldığı güçle 95.1 frekansından yayın yapmayı sürdürdü.

İLK 20’DE
Özgür Radyo, RTÜK dinleyici anketlerinde büyük medya kuruluşları kadar dinlenen bir radyo olduğunu da ispatlıyor. Özgür Radyo, tartışma programları, özgün müzik, Türkçeyi en iyi kullanan radyo gibi pek çok kategoride, 1059 radyo içinde ilk 20’de yer almayı başardı. Hatta Özgün Müzik kategorisinde en çok dinlenen dördüncü radyo oldu.

KUTLAMA BOSTANCI’DA
Özgür Radyo, bu yoğun geçen 20 yılı, bir geceyle kutluyor. 9 Ocak 2016 Cumartesi akşamı Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki gecede, özgün müziğin en önemli temsilcilerinden İlkay Akkaya, türküleriyle Hüseyin Turan, 12 Eylül sonrası çıkan en önemli müzik gruplarından Yeni Türkü ve Kürtçe şarkılarıyla Rojda, Özgür Radyo dostlarıyla buluşacak. 18.30’da başlayacak konserin biletleri 30 TL. Biletler Kadıköy/ Mephisto, Maltepe Beşçeşmeler/ Her-dem Cafe, Sancaktepe/ Dilan Müzik, Taksim/ Mephisto, Şişli/ Kelepir Kitabevi Cafe, Avcılar/ Viran Cafe, Gazi Mahallesi/ Cafe Dengi ve Biletix’lerde.

 

ARŞİV