Zühtüpaşa Gönüllüleri, tiyatro sahnesinde

Zühtüpaşa Gönüllüleri “Atatürk ve karyolam”adlı tiyatro oyununu 27 Mart Tiyatrolar gününde Caddebostan Kültür Merkezi Salonunda tiyatr severler için bir kez daha sahneledi.

08 Mayıs 2014 - 12:00
Zühtüpaşa Gönüllüleri, Gençlik Komitesi Başkanı Gökay Birlik’in yazıp-yönettiği “Atatürk ve karyolam”adlı tiyatro oyununu 27 Mart Tiyatrolar gününde Caddebostan Kültür Merkezi Salonunda tiyatr severler için bir kez daha sahneledi. 
Gökay Birlik’in anneannesi ilk öğretmenlerimizden Melahat İçli’nin çocukluğunda Kurtuluş savaşında yaşadıklarını, Atatürk ile yolunun kesişmesini ve Atatürk’ün hayatından kesitlerin sahnelendiği tiyatro oyunu gözyaşları içinde büyük bir seyirci kitlesi tarafından izlendi.
Oyundan önce 5. Ulusal Gülden Turalı Keman Yarışması En İyi Türk eseri yorumcusu ödüllü ve Sırbistan Uluslararası Keman yarışması birincisi Elfida Su Turan ile 8. Pera Uluslararası Piyano Yarışması ikincisi ve İstanbul Müzik Festivali 2014 yılı Genç Solisti seçilen piyano sanatçısı Kaan Baysal unutulmaz bir müzik dinletisi sundular.
 
DÜNYAYI GEZEN BALON
23 Nisan etkinlikleri kapsamında Balon Kukla Tiyatrosu Zühtüpaşa Gönüllü Evi’nde çocuklarla buluştu. Kalabalık bir çocuk topluluğu ve velileri “Dünya’yı Gezen Balon” adlı oyunu büyük keyifle seyrettiler. Balondan yapılan kuklalar sahnede adeta canlandı, zaman zaman çocuklarında katıldığı oyunda kimi zaman kutuplara kimi zaman Afrika’ya yolculuk yapıldı, oyunun sonunda çocuklara balondan kuklalar verildi.
Zühtüpaşa Gönüllü Evi’nin hazırladığı, üzerleri çizgi film kahramanları ile süslü cup kekler çocukları mutlu etti. Çocuk odasında da oyuncaklarla oynayan çocuklar unutulmaz bir gün geçirdikleri için teşekkür ettiler.

ARŞİV