ZÜHTÜPAŞA GÖNÜLLÜLERİ YENİ YERLERİNDE

Kadıköy Belediyesi Zühtüpaşa Gönüllüleri, taşındıkları yeni binalarında ilk çalışmalarına, ‘Temel Afet Bilinci Eğitimi’ ile başladılar.

25 Ocak 2012 - 14:46

Kadıköy Belediyesi Zühtüpaşa Gönüllüleri, taşındıkları yeni binalarında ilk çalışmalarına, ‘Temel Afet Bilinci Eğitimi’ ile başladılar.

Kadıköy Belediyesi Zühtüpaşa Gönüllüleri, geçici bir süre çalışmalarını yürüttükleri Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi binasından, Kolej Yolu Sokak, Kardeşler Apartmanı, No:2-B, D:1 Kızıltoprak adresine taşındılar.
Gönüllüevi Sorumlu Başkanı Melek Bozdoğan, her yaştan, her meslek grubundan gönüllü olarak günde birkaç saat çalışmak isteyen, bilgi, birikimlerini ve mesleki deneyimlerini kullanarak, topluma ve kendi kişisel gelişimlerine katkı sunan çalışmalar içinde yer almak isteyen herkesi, gönüllüevindeki çalışmalara katılmaya beklediklerini belirtti. Sosyal Hizmetler, Sağlık, Kültür-Sanat, Çevre ve Afet Komitesi kapsamında çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Bozdoğan, 2011-2012 çalışma döneminin Ocak-Haziran aylarını kapsayan süreçte; “Güvenli Mahalle” anlayışıyla çalışmalarına devam edeceklerini, bu kapsamda ağırlıklı olarak, “Gıda Güvenliği”, “Cadde-Sokak Güvenliği” ve “Deprem Güvenliği” alanlarında çalışmalar yapılacağını söyledi.
Mahallede deprem öncesi ve deprem sonrası bilinçlendirme çalışmalarının ilki de, Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma Takımı tarafından 12 Ocak Perşembe günü, “Temel Afet Bilinci Eğitimi” ile Zühtüpaşa Gönüllüleri’nin yeni gönüllüevi binasında gerçekleştirildi. Eğitim, Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma Lideri Hakan Özdemir tarafından verildi.
Gönüllüevi Sorumlu Başkanı Melek Bozdoğan, Şubat ayında “Depreme Karşı Yapısal Bilinç”, Mart ayında “Yangın ve Müdahale Yöntemleri Eğitimleri”nin verileceğini, “Gıda Güvenliği” konusunda nisan-mayıs aylarında seminerler yapılacağını, “Cadde-Sokak Güvenliği” konularında ise mahallede hırsızlık vb. olaylarının önlenmesi için ilgili kamu kurum ve kuruşlarıyla işbirliğinin yapılacağını sözlerine ekledi.
GÖZ VE DİYABET TARAMASI YAPILDI
Kadıköy Belediyesi Zühtüpaşa Gönüllüleri, 15 Aralık Perşembe günü Fatma Şadiye Toptani Öğretmenevi’nde, Dünya Göz Hastanesi ve Central Hospital işbirliğiyle göz ve diyabet sağlık taraması gerçekleştirdiler.
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Sağlık Proje Koordinatörü Gülsün Işık başkanlığında gerçekleştirilen etkinliğe; Zühtüpaşa Mahallesi Muhtarı Harika Develioğlu, gönüllüler, emekli öğretmenler ve çok sayıda mahalle esnafı katıldı. Mahalle sakinleri, gönüllüler tarafından ilk defa gerçekleştirilen bu sağlık taramasından memnun olduklarını belirttiler.
TANALTAY’I AĞIRLADILAR
Kadıköy Belediyesi Zühtüpaşa Gönüllüleri, geçtiğimiz ay psikolog Ali Rıza Tanaltay’ı da ağırladı. Mahalle sakinlerine Gönüllü Merkezi Binası’nda konferans veren Tanaltay, hepimizin evrenin bir parçası olduğunu ve birbirimize ihtiyacımız olduğunu söyledi. Tanaltay, hayatta yapmamız gereken 5 davranışın iyilik, doğruluk, çalışmak, bilgi ve sevgi olduğunu, hayatta yapmamamız gereken 5 davranışın ise kin, yalan, haksızlık, hiddet ve dedikodu olduğunu vurguladığı konuşmasında, dinleyenlere “Doğru Yaşama Bilgileri” verdi.     
Psikolg Tanaltay’a, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk adına teşekkür belgesi ve kitap armağan edilen etkinlik, toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

ARŞİV