Zühtüpaşa Gönüllüleri'nde yeni dönem

Geçtiğimiz hafta sonu biraraya gelerek yeni dönem gerçekleştirecekleri çalışmaları konuşan Zühtüpaşa Gönüllüleri hafta sonu da İstanbul turuna çıktılar.

17 Kasım 2011 - 09:26

Geçtiğimiz hafta sonu biraraya gelerek yeni dönem gerçekleştirecekleri çalışmaları konuşan Zühtüpaşa Gönüllüleri hafta sonu da İstanbul turuna çıktılar.

Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi Khalkedon’da geçtiğimiz haftalarda sabah kahvesinde biraraya gelen Zühtüpaşa Gönüllüleri, bu dönemde yapacakları etkinlikleri görüştü. 
1 Kasım Salı gününden başlayarak, koro çalışmalarına başlanacağını belirten gönüllü sorumlusu Melek Bozdoğan şimdilik çalışmaların gönüllü merkezi binası 3. katında yapılacağını, Kasım ayı etkinliklerinin de 17 Kasım’da Barış Manço Müzesi Gezisi, 24 Kasım- Fatma Şadiye Toptani Öğretmenevi, “Öğretmenler Günü” kutlaması, 29 Kasım CKM B Salonunda “Muazzez İlmiye Çığ” Belgeseli ile devam edeceğini duyurdu. Meral Tansu tarafından, “Sevginle Sarmala” kampanyasına destek isteyen gönüllü sorumlusu, üyelerle kampanyada toplanan kıyafet ve kırtasiye yardımının gönderileceği okul konusunda da üyelerin görüşleri alındı.
GÖNÜLLÜLERİN İSTANBUL TURU
Kadıköy Belediyesi Zühtüpaşa Gönüllüleri, 23 Ekim Pazar günü düzenledikleri gezi ile İstanbul’ un çok defa belki önünden geçtiğimiz, fakat çok da bilinmeyen tarihine, Fener, Balat Bölgesine seyahat etti. Ayvansaray, Cibali, Gül Cami, Meryem Kilisesi, Fener Rum Patrikhanesi, Ferruh Kethuda Cami, Anemas Zindanları, Çıfıt Çarşısı, Agora Meyhanesi, Eyüp Sultan Cami ve Pier Loti tepesinin gezildiği gezide, bir zamanlar, Rum, Musevi ve Ermenilerin toplumsal ve kültürel yaşamlarının odak noktası olan Fener ve Balat’ taki dini ve mimari yapılar gezildi.
Zühtüpaşa Gönüllü Sorumlusu Melek Bozdoğan, gezi sırasında gönüllülere sık sık bilgi verdi. Geziye katılanlar bir günlük İstanbul turundan memnun bir şekilde bir sonraki gezide buluşmak üzere sözleştiler.
İletişim: [email protected]
Adres: Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma
Merkezi Binası 3. Katı,
Tel: (216). 3465757,5419573-74, Dahili:118
 

ARŞİV