Zühtüpaşa'da yeni çalışma dönemi

Yeni çalışma döneminin ilk toplantısını gerçekleştiren Zühtüpaşa Gönüllüleri, yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

17 Ekim 2012 - 14:21

2012-2013 çalışma dönemine, 11Ekim 2012 tarihinde Moda Spor Kulübünde düzenledikleri sabah kahvaltısıyla merhaba diyen Zühtüpaşa Gönüllüleri’nin ilk toplantısına, Kadıköy Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nden Ayça Akkaya Erdoğan, Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri Nurhan Kutman, Gülçin Ergun, Haluk Okumuş, Engin Baran, Gönüllü Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Işık, Caddebostan Gönüllüevi geçmiş dönem başkanı Hülya Koral ve gönüllü üyeler katıldı.
Gönüllüevi Sorumlusu Melek Bozdoğan’ın açılış konuşması yaptığı yılın ilk toplantısında, Bozdoğan, bu dönem gönüllüevlerinde yapacakları etkinlikler ve kurslar hakkında bilgiler verdi. Bu dönem gönüllüevlerinde ücretsiz Temel Bilgisayar, İngilizce derslerinin yanı sıra Çarşamba günleri “Meditasyon”, Perşembe günleri ise “Tiyatro Atölyesi”nin, bayramdan sonra çalışmalarına başlayacağını belirtti. Ekim ve kasım aylarında düzenledikleri etkinlikler içerisinde ise, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri haftasında gönüllüevlerinde, “Cumhuriyetimize ve Kazanımlarına Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla saat 14.00’den itibaran tiyatro sanatçısı Salih Kalyon’un da konuşmacı olarak katılacağı bir etkinlik düzenlediklerini bildiren Bozdoğan, saat: 19.00’da da Gönüllüler olarak Bağdat Caddesi Suadiye Işıklar’dan başlayan Cuhuriyet yürüyüşe katılacaklarını belirtti. 15 Kasım’ da ise Caddebostan Kültür Merkezinde “Tüm Yönleriyle Kentsel Dönüşüm” isimli bir panel düzenlediklerini bildirdi.
Bozdoğan, Gönüllü çalışmalarındaki ana amaçlarının mahellede yaşayan her kesimden insana hizmet vermekle birlikte, asıl hedeflerinin ise gelir seviyesi düşük ya da herhangi bir sebepten dolayı eksik eğitim almış bireylerin bu eğitimlerini tamamlamasına yardımcı olmak olduğunu vurguladı. Belediye, gönüllüevleri, halk arasında kurulan üçlü iletişim ağıyla da mahallede yaşayanların sorunlarının Kadıköy Belediyesi tarafından daha hızlı bir şekilde çözümleneceğini bildirdi.
Aynı gün öğleden sonra da tiyatro sanatçısı Salih Kalyon da Zühtüpaşa Gönüllüevi’ni ziyaret etti ve istendiği zaman gönüllüevindeki çalışmalara konuk olarak katkı sunacağını belirtti. Gönüllüevi Sorumlusu Bozdoğan da Kalyon’a bu duyarlılığından ve ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletti.  
 

ARŞİV