Zühütpaşa'dan Özel Bir Oyun

Zühtüpaşa Gönüllü Evi Gençlik Komitesi Başkanı Gökay Birlik’in yazıp yönettiği, tiyatro oyunu “Atatürk ve Karyolam”, Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

27 Şubat 2014 - 13:10
İlk öğretmenlerden Melahat İçli’nin çocukluk yıllarında Kurtuluş Savaşında yaşadıklarını, ilerleyen yıllarda Atatürk’le yollarının kesişmesini anlatan ve Atatürk’ün hayatından kesitlerin olduğu oyun, kalabalık bir izleyici tarafından alkışlar ve gözyaşlarıyla izlendi.
Oyundan önce, 5. Uluslararası Gülden Turalı Keman yarışması En İyi Türk Eseri Yorumcusu ödüllü, Sırbistan Uluslararası Keman yarışması birincisi Elfida Su Turan ve Genç Kuşaktan Özel Yetenek Ödüllü 8. Pera Uluslararası Piyano yarışması ikincisi Kaan Baysal unutulmaz bir müzik dinletisi sundular. Kokteylde bütün izleyicilerin tebrik ettiği oyuncuların mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Yönetim Kurulunun ve izleyicilerin tekrarını istediği oyun, 27 Mart 2014 Dünya Tiyatrolar Günü’nde CKM B/Salonunda Saat 13.30 da tekrarlanacak...

LALE BELKIS KONUK OLDU
Kızıltoprak Zühtüpaşa Gönüllüevi’nin 13 Şubat Perşembe günü düzenlediği “Elele Sevgiyle Kucaklaşma” konulu seminerin konuşmacısı, sevilen sanatçı Lale Belkıs ile keyifli 2 saat geçirildi.
Sesi ve güzelliğinden hiçbir şey kaybetmeyen; aksine yılların kendisine verdiği olgunluk ile herkesi bir kez daha etkileyen Lale Belkıs, müzik kariyerinde önemli bir yeri olan “Doğduğum Ev” adlı şarkısını müziksiz ve teknolojik destek olmadan seslendirdi. Çeşitli ikramların sunulduğu söyleşinin sonunda Lale Belkıs, çiçek ve teşekkür belgesi ile uğurlandı.
 
‘YANGIN GÜVENLİĞİ TEMEL AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ’
Zühtüpaşa Gönüllü Evi’nde 6 Şubat Perşembe günü düzenlenen Yangın Güvenliği ve Temel Afet Bilinci seminerinde İtfaiye Ekipler Amiri İsmet Yılmaz görseller eşliğinde yangının nasıl 3 dakikada yayıldığını anlattı.
“1 dakika içinde amatör insanlar yangına müdahale ederse yangını söndürebilirler” diyen Yılmaz ilk 1 dakika geçirildiği takdirde, ısının aşağı inerek bütün objeleri erittiğini ve yangının yayıldığını, itfaiyenin yangına yetişme süresinin trafik engeline takılmadığı takdirde en az 6,5 dakika olduğunu söyledi.
“Bitkisel ve hayvansal yağ, hafif metal yangınlar asla su ile söndürülmemeli. Kuru kimyevi toz sıkılarak söndürülmeli” diyen Yılmaz yangın tüplerinin 4 yılda bir değiştirilmesini n ve her yıl kontrolünün yapılmasının önemli olduğunu belirtti. Gaz kokusu alındığında elektrik düğmesine basılmamasının, camların açılmasının ve vananın kapatılmasının uygun olacağını belirten Yılmaz, vücuda yüklenen statik elektriğin bile böyle durumlarda tehlike yarattığını vurguladı. Son olarak, Gönüllü evlerinde mahallelinin eğitim alarak afet komitesi oluşturulmasının yararlı olacağını sözlerine ekledi.
Seminer, teşekkür belgesinin verilmesiyle sona erdi.

CİLDİMİZİ NASIL GENÇLEŞTİRELİM?
Zühtüpaşa Gönüllüleri, “Cilt Gençleştirme” konulu seminerde Uzman Dr. Salih Küçükoğlu ile bir araya geldiler. Dr. Salih Küçükoğlu, yüzde oluşan mimik çizgilerinin ve yaşlandıkça yerçekimi ile meydana gelen sarkmaların, kişinin kendi yağ dokusunu deri altına enjekte edilerek veya botoks yapılarak yok edilebileceğini söyledi. Botoks yapıldığı zaman belirli zamanlarda botoksun tekrarlanması gerektiğini sözlerine ekleyen Dr. Küçükoğlu, cildin yaşlanmasını geciktirmek için de sağlıklı beslenmenin ve egsersiz yapmanın önemli olduğuna vurgu yaptı.
Seminer, teşekkür belgesinin verilmesinin ardından ikramlarla sona erdi.
 
HIRSIZLIKTAN KORUNMA YÖNTEMLERİ
Zühtüpaşa Gönüllü Evi’ndeki son etkinlik, dolandırıcılara, hırsızlara ve yankesicilere karşı alınacak önlemlerin anlatıldığı etkinlik.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden polis memuru Oktay Yiğit, internet ve telefon dolandırıcılığının anlaşılabilmesi için neler yapılmasını gerektiği anlattı. Yiğit, evlerde de hırsızlara karşı alınabilecek önlemler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Yiğit, zor durumda kalındığında 155 Polis İmdat hattının aranması gerektiğini sözlerine ekledi.

ARŞİV