Zühtüpaşa'da yardım kermesi

Zühtüpaşa Gönüllüleri, İki defa yağmur nedeniyle ertelenen kermeslerini Fenerbahçe Parkı’nda düzenlediler.

03 Temmuz 2014 - 14:58
 
Zühtüpaşa Gönüllüleri, İki defa yağmur nedeniyle ertelenen kermeslerini Fenerbahçe Parkı’nda düzenlediler.
2014-2015 öğrenim döneminde Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde okuyan bir öğrenciye ve Zühtüpaşa İlköğretim Okulu’nda okuyan 2 öğrenciye burs vermek için düzenlenen kermes, sıcağa rağmen güzel geçti. Zühtüpaşa Gönüllüleri, yıl boyunca yaptıkları el emeklerini satışa sundular. Zühtüpaşa Mahalle Muhtarı Harika Develioğlu ve gönüllülerin getirdiği ikinci el giysilerin de satıldığı kermes saat 19.30’da sona erdi.   
 
GÜLE GÜLE 2013-2014 ÖĞRENİM YILI
Zühtüpaşa Gönüllüleri, mahalledeki ilkokul çocukları için Gönüllüevi’nde, 2013-2014 öğrenim yılına güle güle eğlencesi düzenlediler.
Çocuklar bütün bir gün animatörlerle çeşitli yiyecekler yapıp yediler, yarışmalara katıldılar, gönüllerince eğlendiler. Velilerin de katıldığı eğlence geç saatlere kadar sürdü. Bütün bir yılın yorgunluğunu atan çocuklar mutlu bir şekilde evlerinin yolunu tuttular.
 
GÖNÜLLE EVİ’NDE NEFES TERAPİSİ VARDI
Zühtüpaşa Gönüllüleri, Nefes Koçu Neslihan Ünver ile Gönüllü Evi’nde nefes terapilerine katıldılar. İki gün süren terapide Neslihan Ünver, nefes terapisinin, nefesle yapılan terapi programlarına verilen genel bir isim olduğunu, nefes terapilerinin programlarının genelde bedenimizde, zihnimizde, duygularımızda bulunan travmaları, geçmişten kalan izleri dönüştürme amaçlı kullanıldığını anlattı. Binlerce farklı nefes terapisi metodunun olduğunu vurgulayan Ünver, “Bunlardan Transformal nefes tekniği, uygulaması çok basit olan bir teknik. Ağızdan alınan tam ve bağlantılı bir nefes sistem. Bu nefes sistemi, yanlış nefes alışkanlıklarının açılmasını, bedenin ‘süper-okside’ olarak çocukluğumuzdan beri taşıdığımız duygusal travmalardan (duygusal çöpün) arınmasını sağlıyor. Bu da neşe, mutluluk, sağlık, güzellik ve bolluk için yer açıyor” dedi. Terapinin sonunda Neslihan Ünver’e teşekkür belgesi verildi.
 

ARŞİV