Zühtüpaşa'dan Anma Etkinlikleri

Zühtüpaşa Gönüllüleri, Türkiye’nin milli tarihinde önemli yeri olan Çanakkale Zaferi, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinliklerinde bir dizi söyleşiye yer verdi

03 Nisan 2015 - 10:05
Zühtüpaşa Gönüllüleri, Türkiye’nin milli tarihinde önemli yeri olan Çanakkale Zaferi,  İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinliklerinde bir dizi söyleşiye yer verdi
 

 
 

Zühtüpaşa Gönüllüleri, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gününde düzenlediği seminerde edebiyat öğretmeni Osman Ünal’ı ağırladı.  Şair Nurten Deniz Yaşar’ın şiirler okuduğu etkinlik, Osman Ünal’la yapılan söyleşiyle devam etti.
 Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bu marş bizim inkılâbımızı anlatır” ifadesine yer veren Ünal,  Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeledeki önderliğini vurguladı.  Konuşmasını Mehmet Akif Ersoy’un  “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı” yazdırtmasın sözleriyle tamamladı.
Zühtüpaşa Gönüllüleri “Çanakkale Zaferi’nin Anlamı ve Önemi” konulu seminere ise konuşmacı olarak Prof. Dr. Hüseyin Salman’ı ve Mimar Sinan Üniversitesi İnkilap Tarihi Öğretim Görevlisi Gülseren Ceceli Dursun’u davet etti.  Çanakkale Zaferi’nin tarihsel sürecini, anlam ve önemini değerlendiren akademisyenler, Çanakkale muharebesinin Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde önemli tarihsel duraklardan biri olduğuna işaret etti.
 
ÇEVRE VE ATIK EĞİTİMİ
Zühtüpaşa Gönüllüleri, “Çevre ve Atık Eğitimi” konulu seminerde çevre mühendisleriyle bir araya geldi. Atıkları, Evsel Çöp, Ambalaj Atıkları, Bitkisel Atık Yağ, Atık Pil ve Akümülatörler, Tıbbi Atık, Atık Motor Yağları, Elektronik Atık, Tehlikeli Atık olarak sınıflandıran mühendisler, geri dönüşüm özelliği olan atıkların evsel çöplerden ayrı biriktirilerek çeşitli işlemlerle tekrar üretim sürecine dahil edilebildiğini ve bunun çevre sağlığı için büyük bir adım olduğunu ifade etti.
 
“HAYDİ, BULMACA ÇÖZELİM!”
Zühtüpaşa Gönüllü Evi’nde sanatçı Ercan Bostancıoğlu ile her yıl düzenlenen  “Haydi Bulmaca Çözelim” etkinliğine katılan üyeler ilk dört arasına girebilmek için zamana karşı yarıştı. Büyük bir heyecan ve coşkuyla geçen bulmaca çözme yarışmasının sonunda Özgül Ölken birinci, Ünsal Aydos ikinci, Meral Selçuk üçüncü, Emriye Fertuğ dördüncü oldu.

ARŞİV