Zihinsel engellilerin ailelerine psikolojik destek

Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi tarafından hazırlanan program kapsamında, zihinsel engellilerin ailelerine psikolojik destek eğitimleri verilecek.

03 Ekim 2012 - 10:14
Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi tarafından verilecek psikolojik destek eğitimleri, ailelerin engelli çocuklarıyla daha rahat iletişim kurabilmelerini ve hakları konusunda bilinçlenmelerini amaçlıyor. Haftada bir kez ikişer saatlik oturumlar şeklinde, toplam sekiz oturum olarak gerçekleştirilecek eğitimlere, zihinsel engellilerin yalnızca anne veya babası katılabilecek. Yönlendirici eğitim programıyla aile üyelerinin yeterli derecede engelli çocuğuyla ilgilenmelerinin sağlanmasının yanı sıra her yaşın gelişim özelliğine göre, çocukları tanımalarına ve eğitimlerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak hedefleniyor.
İki ay boyunca devam edecek eğitimlerin konu başlıkları şöyle:
-Tanışma ve Hazırlık
-Engelli Bireyin Aileye Girişi
-Etkili İletişim
-Otomatik düşüncelerin Belirlenmesi ve Stresle Baş Etme
-Sorun Çözme Becerileri
-Gelecek Tasarıları
-Sosyal Destek
-Kapanış ve Değerlendirme
Engellilere ve ailelerine her alanda destek verilmesi için çalışmalar ve projeler yürüten Kadıköy Belediyesi, 1 Kasımda başlaması planlanan ücretsiz psikolojik destek eğitimleri ile ailelerin zihinsel engelli çocuklarıyla daha sağlıklı iletişim kurmalarını sağlamayı amaçlıyor.
 
-Başvuru tarihi: 1 Ekim-31 Ekim 2012
-Eğitim başlangıç tarihi: 1 Kasım-31 Aralık 2012
-Detaylı bilgi ve başvuru: Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi
Eğitim mah. Fahrettin Kerim Gökay cad. Poyraz sok.
Sadıkoğlu Plaza 5/5 Hasanpaşa / Kadıköy
Tel: (0216) 330 71 74/ (0216) 337 21 21
E-mail: [email protected]
 
 
 

ARŞİV