Zoraki mahkûm çocuklarla bir gün…

Marmara Üniversitesi öğrencileri ve Derviş Baba Kahvehanesi gönüllüleri, anneleri mahkûm olduğu için cezaevinde yaşamak zorunda kalan çocuklarla bir araya geldi

08 Aralık 2016 - 15:04
Bakırköy Cezaevi’nde birçok çocuk var. Bunlardan bazıları bebek. Cezaevinde olmalarının nedeni ise annelerinin işlediği iddia edilen suçlar. Onlarsa annelerinin hem can yoldaşı hem de refakatçisi... Yaşları 0-6 arasında değişen çocuklar anneleriyle aynı yatakta uyuyorlar ve cezaevinin içerisindeki bir okulda eğitim görüyorlar. Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri “Her Çocuk Özeldir” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, işte bu çocuklarla buluştu. Projeye Kadıköy’de bulunan Derviş Baba Deliler Abdallar Meczuplar ve Âşıklar Kahvehanesi gönüllüleri de destek verdi.

“ÇOCUKLARLA BİR GÜN”
Marmara Üniversitesi öğrencileri “Her Çocuk Özeldir” projesinin amacını şöyle açıklıyor: “ Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olan mahkûm kadınların, aynı çatı altında bulunan ve Adalet Anaokulu’nda eğitim öğretim gören 22 çocuğuyla cezaevi dışında sosyal, fiziksel aktivite etkinlikleriyle, sağlıklı ve mutlu bir gün geçirmek”
Öğrenciler ve Derviş Baba Kahvehanesi gönüllüleri bu amaç doğrultusunda, çocuklar, öğretmenleri ve psikologlarıyla1 Aralık günü Avrupa Yakası’nda bir AVM’nin önünde buluştu. Yaşı uygun olanlar bir sinema şirketinin sponsorluğunda film izleyerek, daha küçük olanlar ise oyun alanında oynayarak vakit geçirdiler. Bu etkinliklerden sonra bir restoranın sponsorluğunda yemek yiyen çocuklar, öğretmenlerle birlikte Adalet Anaokulu’na döndü. Öğretmenin izniyle Marmara Üniversitesi öğrencileri ve Derviş Baba Kahvehanesi gönüllüleri de anaokuluna ziyarette bulundu.

ARŞİV