Zorda, darda 146 yıldır Kızılay hep yanımızda

Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen Kızılay’ın 146. Kuruluş yıldönümü kutlamalarına

03 Temmuz 2014 - 16:05
 
Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen Kızılay’ın 146. Kuruluş yıldönümü kutlamalarına Türk Kızılayı  Genel Başkan Ahmet Lütfü Akar, Genel merkez yöneticileri ile birlikte, Kadıköy şube Başkanı Numan  Hocaoğlu, Genel sekreter Hüseyin Akmaz  ve beraberinde Şube Gençlik kolları gönüllüleri katılırken, yerli ve yabancı çok sayıda turist de kutlamaları izledi.  Hocaoğlu aralarında yabancılarında bulunduğu katılımcılara Kızılay'ın faaliyetlerini  anlatarak rozet taktı.
Kan alma çadırları, Kızılay Maden suyu, mobil ikram araçları ve tanıtım stantlarının kurulduğu alanda, müzik dinletisi ve horon gösterisi yapıldı. Etkinlikte, pandomim sanatçıları ve palyaçolar, çocuklar için oyunlar sergiledi. 
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar,  yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının kuruluşunun 146. yılını kutladıklarını ifade etti. Her türlü felakette ve zor durumda milletin yanında olduklarını anlatan Akar, “146 yıldır kara gününde, depremde, selde, yangında, patlamada ve birçok sıkıntılı süreçte Türk milletinin yardımına koşan Türk Kızılayı, bugün bir doğal afet olmaksızın, ilkeleri doğrultusunda yoluna devam ediyor. Osmanlı Hilal-i Ahmerinden başlayan ve 146. yaşımızı kutladığımız bugün, seri etkinlik düzenledik. 146 yıldır kara günlerde halkının yanında olan Türk Kızılayı, bugün yine milletin hizmetinde olmaya devam ediyor. Türk Milleti var oldukça Türk Kızılayı da var olacaktır” dedi. 
Türk Kızılayı Kadıköy Başkanı Numan Hocaoğlu, 146 yıldır kara günlerde halkın yanında olan Kızılayın milletin hizmetinde olmaya devam ettiğini belirterek, “İnşallah Dünya’nın sonuna kadar "Türk milleti var oldukça, Türk Kızılayı da var olacaktır” diye konuştu.

ARŞİV