Öztürk‘Yeni barınak yapılmadan eskisi taşınmayacak

Başkan Öztürk hayvan barınağı konusuna açıklık getirdi. Öztürk, yeni modern barınak yapılmadan eski barınağın boşaltılmayacağını söyledi.

07 Kasım 2013 - 11:44
Başkan Öztürk hayvan barınağı konusuna açıklık getirdi. Öztürk, yeni modern barınak yapılmadan eski barınağın boşaltılmayacağını söyledi.
 
 
 
HABER MERKEZİ
 
Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Ataşehir Hayvan Barınağının taşınması konusunda endişeleri bulunan hayvanseverlerle özel bir toplantıda biraraya geldi. Sosyal medya üzerinden kendisine soru soran ve barınağın kapanıp, köpeklerin sokağa bırakalacağı konusunda endişelerini dile getiren hayvanseverlere Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi büyük salonunda 6 Kasım Çarşamba günü randevu veren Öztürk, 2009 yılında kurulan Ancak daha sonra yapılan imar değişiklikleriyle Ümraniye Belediyesi sınırlarında kalan Barınağın taşınması konusunda yaşanılan 4 yıllık hukuki süreci anlattı. Başkan Öztürk, konuşmasında barınak arazisi ve barınak konularına açıklık getirdi. Öztürk, şöyle konuştu:
“2009’dan beri barınak yeri bulmak için uğraş verdik. Meskûn mahallerde barınak yapılamıyor. Kadıköy sınırları içinde modern barınak yapabilmemiz için için uygun yeterli arazi yok. Ümraniye Belediyesi de kendi sınırları içinde Barınağın kalmasını istemiyor. Bu konuda defalarca karşı karşıya geldik. Zaten Bakanlar Kurulu kararıyla arazi belediye hizmet alanından çıkarılıp finans alanına alındı. Bu aşamadan sonra bizim orada barınak olarak hizmet vermemiz imkansız hale geldi. Biz daha modern bir yere barınağımızı taşımak, hayvanlarımızı modern ve sağlıklı ortamda barındırmak istiyoruz. Bunun için yer arayışlarımız sürüyor. Hayvanseverlerimizin görüşlerini de alarak her türlü tıbbi imkana sahip, modern, büyük bir barınak yapacağız. Bir kez daha söylüyorum, yeni barınak yeri yapmadan, hayvanlarımızı buraya güvenli bir şekilde nakletmeden asla eskinisi boşaltmayacağız. Zaten böyle bir imkanımız da yok. Yeni barınağa sürekli servis olacak. Gönüllüler, hayvanseverler sürekli servislerle istedikleri zaman barınağa gidip gelebilecekler.”
Kadıköy Belediyesi olarak hayvan sağlığı konusunda yapılanları kısaca özetlerken, en fazla bütçeyi ayıran, en fazla veteriner hekim istihdam eden, en fazla aşılama ve ücretsiz kısırlaştırma yapan, en fazla hayvan sahiplendiren belediye olduklarını vurgulayan Başkan Öztürk, “Bunları yapan bir belediye tüm bu yaptıklarını bir kalemde silebilir mi? Bizden duymadığınız sözlere lütfen inanmayın” dedi.
Hayvanseverlerin çeşitli sorularını da yanıtlayan Öztürk, bir hayvanseverin, “Ataşehir Barınağının yerini yeşil alan yapın, biz de gezi parkındaki gibi gidip koruyalım. Yeşil yapamaz mısınız?” sorusunu da şöyle yanıtladı:
“Bazı kişiler buna bana daha önce de söyledi. Bakın burası yeşil alan olursa Ümraniye Belediyesi yasal olarak el koyar. Kadıköy sınırlarında olmayan bir yeşil alanın elimizde kalması imkansız.”
 
YENİ BARINAK İÇİN UYGUN YER BAKIYORUZ
Başkan Öztürk, yeni barınak için belediye de özel bir ekip oluşturduklarını, uygun arazi arayışının sürdüğünü söyledi. Öztürk, “Orman Bakanlığı’ndan yer göstermelerini istedik. Ancak bu arada bizde onların yer bulmalarını beklemiyor, biz de uygun yer arıyoruz. Kadıköy’e yakın alt yapısı ve diğer özellikleriyle uygun yer bulduğumuzda paramızla da satın alabiliriz. Yeterki uygun olsun. Bir kaç arazi üzerinde duruyoruz. Ancak buralar ile de ilgili hayvanseverlerin görüşünü alıp karar vereceğiz. Uygun barınak projesinde de hayvanseverlere danışacağız” dedi.

ARŞİV