Haftanın Kaçmazları

Haftanın kültür sanat etkinliklerinden seçtiklerimiz

02 Şubat 2024 - 13:14

TİYATRO

Meçhul  Paşa

Marko Paşa dergisinin masalsı günlüğünü tutan şenlikli bir ortaoyunu olan Meçhul Paşa Caddebostan Kültür Merkezi’nde.  Dönemin büyük yazarları Sabahattin Ali, Aziz Nesin, Rıfat Ilgaz ile karikatürist Mustafa Mim Uykusuz’un birlikte çıkardıkları Türkiye’nin ilk siyasi mizah gazetesi Markopaşa’nın 1946’da başlayıp meçhule giden serüvenini anlatan oyun 6 Şubat Salı akşamı 20.30’da

Biletler: tiyatrolar.com.tr

Ölümün Tersi Arzudur

Engin Alkan’ın Tennessee Williams’ın “A Streetcar Named Desire”  (Arzu Tramvayı)oyunundan esinlenilerek kaleme aldığı Ölümün Tersi Arzudur  2 Şubat’ta Alan Kadıköy’de. Almanya’da  alternatif bir Macbeth sergilemek için provalarına devam eden bir tiyatro ekibinin Berlin Kreuzberg’de yaşadıkları olaylar etrafında geçen oyunda Engin Alkan, Pınar Yıldırım, Murat Göçmez ve Sinan Çatıkkaş rol alıyor.

Biletler: tiyatrolar.com.tr

GÖSTERİ

Labranza Flamenco

Farklı kültürlere ait dans ve müziklerinin sentezlerinin izleyiciyle buluşturulmasını hedefleyen bir dans akademisi olan Labranza Flamenco’nun gösterisi 2 Şubat’ta Kozyatağı Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Demet Tekin'in sanat yönetmenliğini üstlendiği gösteri Flamenko başta olmak üzere farklı kültürlerin müzik ve danslarını sentezlenmesinden oluşuyor.

Biletler: biletix.com - biletinial.com - bubilet.com

KONSER

Sesin Gizemli Dokunuşları

Yeldeğirmeni Sanat’ta gerçekleşecek Sesin Gizemli Dokunuşları adlı konserde Orkun Uyar (klarnet), Asal Altay (kontrabas), Begüm Sarısözen Alpaydın (piyano)’dan oluşan üçlü sahne alıyor. Akademisyen ve orkestra sanatçısı olarak müzik yaşamlarını sürdüren sanatçılardan oluşan topluluk bu konserde Yeldeğirmeni Sanat izleyicisini geçmişe doğru bir yolculuğa davet ediyor. Sesin Gizemli Dokunuşları konseri 3 Şubat’ta.

Biletler: https://mobilet.com/tr/event/27683/

Birsen Tezer Konseri

Kadıköy Sahne 3 Şubat Cumartesi Birsen Tezer’i ağırlayacak. İlk albümü Cihan’ı 2009 yılının Temmuz ayında yayımlayan Birsen Tezer, uzun süredir sahnede de birlikte çalıştığı müzisyen arkadaşları Derin Bayhan (davul), Emre Tankal (elektrik gitar), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Tunç Öndemir (akustik gitar) ile yola ikinci albümleri "İkinci Cihan" ile devam ediyor.


ARŞİV