Haftanın Oyunları

İşte Kadıköy Belediyesi kültür merkezlerinde bu hafta izleyebileceğiniz tiyatro oyunlarından bir seçki:

30 Kasım 2018 - 12:20

* Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler

Gerçekleri, acı, gerilim ve kara komediyle yoğurmuş bir oyun olan Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler, ilişkilerini ve hayatı tüm yönleriyle göze alabilme yürekliliğini gösterebilen kadın ve erkeklere “umut” vaat ediyor. Gilles, gizemli bir kaza neticesinde “hafıza kaybı” tanısıyla hastaneden on yıllık eşi Lisa ile birlikte evine döner. Lisa, şimdi ona tamamen yabancıdır. Gilles kim? (46 Oyuncuları / Barış Manço Kültür Merkezi / 30 Kasım 20.30 / Tam  45 TL, Öğrenci 38 TL)

* Hiçbir Şey

Borsa işlemleri aracılığı yapan genç iki arkadaşın kurduğu bir işyerinde geçen olayda, kendisinde değer kazanacak bir şirketin hisseleri bulunan komşu işyerinden kısa bir süre için bunları ele geçirerek kullanmak ve büyük para kazanmak isteyen iki arkadaşın, bu iş için o işyerinde çalışan genç kızın duygusal yaklaşımını kötüye kullanarak amaçlarına ulaşma uğraşılarını anlatıyor. (İstanbul Kumpanyası / Kozyatağı Kültür Merkezi / 1 Aralık 20.30 / Tam 45 TL, Öğrenci 30 TL)

* Ölü’n Bizi Ayırana Dek

İki perdelik kara komedi oyunun konsepti PuCCa’ya, senaryosu “Bir Kadın Bir Erkek” dizisi senaristleri Murat Dişli, Alper Atalan ve Zeki Enes Akkan’a ait. Cansu ve Serdar, evlilik hayatı canlarına tak etmiş ve boşanmaya karar vermiş bir çifttir. Boşanmadan bir gece önce, kendileri için düzenlenen bir kutlama partisine katılırlar. Ancak sabah aynı yatakta uyanırlar! Bir gece öncesine dair çok az şey hatırlayan Cansu ve Serdar’ı bekleyen asıl sürpriz, salondaki kanepede uzanmakta olan cesettir. (Gergedan Yapım / Caddebostan Kültür Merkezi / 2 Aralık 20.00 / Bilet Fiyatları: Tam 70 TL, Öğrenci 60 TL)

* Küründen Kabare

Bir zamanlar haber bültenlerinde dehşet saçarken gördüğünüz, o çok eğlendiğiniz mekândaki şen şakrak solistliğinden bildiğiniz, yoldan geçerken çaktırmadan süzdüğünüz, cinayet haberlerinde ne de sık rastladığınız, ama transseksüellikle ilgili ne kadar fikriniz, olumlu ya da olumsuz ne kadar önyargınız olursa olsun aslında daha önce hiç tanışmadığınız Serpil’le tanışacaksınız. (Salkım Sanat / Barış Manço Kültür Merkezi / 4 Aralık 20.30 / Tam 50 TL, Öğrenci 40 TL)

* Hırçın Kız

Oyun, Sinyor Battista'nın biri fevkalade hırçın ve dik başlı, diğeri uysal ve uyumlu iki kızının evlilik maceraları çevresinde döner. Sinyor Battista, huysuz büyük kızı Katerina kocaya varmadan, küçük kızı Bianka'nın evlenmesine izin vermeyeceğini açıklamıştır. (İstanbul Devlet Tiyatrosu / Kozyatağı Kültür Merkezi / 5 Aralık 20.00 / Tam 15 TL, Öğrenci  9 TL)


ARŞİV